A két csapat a szombati, ceglédi bajnoki találkozó után ezúttal Csurgón mérte össze egymással az erejét. A tét a nyolc közé jutás volt a Magyar Kupában. A piros mezes somogyiak igazolták az előzetes várakozásokat, és az első percektől kezdve irányították a játékot. A vendégek az első félidő nagy részében még tartani tudták magukat, ám a térfélcsere után már kijött a két csapat közti különbség.

A második játékrészben több mint tíz percig érintetlen maradt a hazaiak kapuja, és ez lényegében el is döntötte a mérkőzés, valamint a továbbjutás sorsát. A CSKK 29-21-re nyert, és a tavalyi évhez hasonlóan ismét a Cegléd legyőzésével jutott el a sorozat negyeddöntőjébe.

- Csalóka az eredmény, a játék minőségével nem vagyok meghelégedve, nagyon dekoncentráltuan kézilabdáztunk - mondta a Csurgói KK vezetőedzője, Imre Vilmos.

- Én arra számoltam, és azt is kértem a fiúktól, hogy próbáljunk bátran játszani. Volt néhány dolog, amit szerettünk volna gyakorolni, ezt hellyel.közzel megvalósították - mondta a Ceglédi KKSE vezetőedzője, Kökény István.

A csurgóiak szombaton 18 órától már bajnoki mérkőzést játszanak: hazai környezetben a Vác lesz az ellenfél, és a fiúk szeretnének visszavágni a szeptemberi, váratlan vereségért.

Címkék: Cegléd, bajnoki, Csurgó, kézilabda, mérkőzés, sport