Megyefoci
Lendületben a Nagyberki

Idegenben győzte le a Nagyberki a Kaposmérőt a megyei labdarúgó bajnokság első osztályában. Noha a hazaiak vezettek, végül 5-2 arányban jobbnak bizonyult a Nagyberki, amely az utóbbi két mérkőzésén 13 gólt szerzett. A találkozón a mérőieket kapusuk kiválása is hátráltatta.

A tavalyi bronzérmes Nagyberki együttesét fogadta a Kaposmérő a hétvégén, és Meksz Gyuláék a vezetést is megszerezték az erősebb kerettel rendelkező vendégekkel szemben. A 20. percben azonban már 4-1-re vezettek Gáspár András tanítványai, a második félidőben pedig tartották a különbséget, így 5-2 lett a vége. A Nagyberki góljain hárman osztoztak, Ivusza mesterhármasa mellett Böjtös és Kőrösi talált be, a másik oldalon Juhász és Benke volt eredményes. A hazaiak joggal voltak csalódottak, ráadásul Buchenauer kapus megsérült, így a játékos-edző, Meksz Gyula újra a kapuba állhatott.

- Nagyon el vagyok keseredve, mert vezettünk, és ilyen óvodás gólokat kapni nagy szégyen. Az az igazság, az együttes nagyon meg van fiatalítva, nyilván a célokat is ehhez igazítottuk, ma is sérülések, eltiltások miatt 4 ifista játszik - mondta a Kaposmérő szakosztályvezetője, Petz János.

A Nagyberki vezetése a bajnokság megnyerését tűzte ki célul, bár a szakmai stáb a rajt pillanatában kijelentette, nem ők a legfőbb esélyesek. Az eddigi mérkőzések alapján nem is szerepeltek a vártnak megfelelően, a tavalyi bronzérmes viszont utóbbi két meccsén 13 gólt rúgott, és feljövőben van.

- Előtte héten Csurgón súlyos vereséget szenvedtünk, pedig nem játszottunk rosszul, utána a Lábod ideális ellenfél volt, kicsit valóban helyrerázódtunk, szeretnénk a hátralévő fordulókban 10 pontot gyűjteni, és újra elkezdeni a bajnokságot, úgy, mint tavaly márciusban - mondta a Nagyberki edzője, Gáspár András.

A nagyberkiek további erősítést terveznek, és noha a trénerük szerint nem szerepelnek a népszerűségi listán, a tavalyi évhez hasonlóan meg akarják lepni a mezőnyt.

- Sajnos, van olyan labdarúgó edző, aki már most bontja az egységet és csábítja a játékosokat, neki ezúton is üzenem, hogy nem adunk el senkit, nem válunk meg senkitől, sőt, igazolunk és a tabella élére törünk, ha az nem sikerül, akkor is a dobogón ott akarunk lenni - tette hozzá Gáspár András.

A Nagyberki ezzel a győzelemmel a hatodik helyre lépett fel, a Kaposmérő maradt a 12. pozícióban a tabellán.

Címkék: hatodik, megyefoci, Nagyberki, tabella, mérkőzés, sport