Pál Gábor tanítványai az idegenbeli sikerrel megerősítették vezető helyüket a tabellán.

Csoportrangadót vívtak a hétvégén Mernyén: a hazaiak a hozzájuk hasonlóan jól szereplő Somogyaszalót látták vendégül.

- Ha azt nézzük, itt másfél éve nem volt csapat. Voltak, akik az azóta eltelt időszakban nem is futballoztak. Most második a csapat az Aszaló mögött. A tabellán elfoglalt helyezésünk jó, de messze még a vége. Ma biztosan parázs hangulat lesz a jellemző - mondta a Mernye játékos-edzője, Szentgróti Zoltán.

- Mondhatom azt, hogy ebben az osztályban rangadót játszunk, az első játszik a másodikkal. az utóbbi hetekben készültünk is, nem új a feladat, edzőmérkőzésen találkoztunk már a Mernyével, jó csapat, megpróbáljuk őket meglepni - mondta a Somogyaszaló edzője, Pál Gábor.

Az aszalóiak nagy önbizalommal érkeztek a szomszédvár pályájára, ugyanis az elmúlt hetekben kiemelkedően teljesítettek.

- Szezon úgy kezdődött, ahogy szerettük volna. 11 mérkőzésből 9 győzelem, 1 döntetlen és csak 1 vereség. Ezen kívül a megyei kupában is a 16 közé tudott jutni a csapat, ami az egyik legerősebb fegyvertényünk, Aszaló talán még soha nem tudott idáig eljutni - tette hozzá Pál Gábor.

Akik megjárták a magasabb osztályt is, azt mondják: a negyedik vonalban is lehet jó meccseket látni.

- Én úgy gondolom, a megye IV. első öt-hat csapata a megye II szintjét is megütheti, jó felkészítéssel, de vannak jó csapatok és jó mérkőzések - tette hozzá Szentgróti Zoltán.

Az első félidő után 1-1 volt az állás, a szünet után aztán beindult a további gólgyártás. A hazaiak már 3-2-re vezettek, a Somogyaszaló azonban a hajrában a maga javára fordította az eredményt. Pál Péter győztes gólja a 90. percben született, ezzel nyertek a vendégek 4-3-ra, és megerősítették vezető helyüket a tabellán. Az őszi hajrá előtt az Orci a második, a Mernye pedig a harmadik.

Címkék: mérkőzés rangadó, Somogyaszaló, megyefoci, Mernye, vereség, sport