Békési Zsanett tehetséges tanítványai nem maradtak aranyérem nélkül, és további értékes helyezéseket is elkönyvelhettek. Nem csak a serdülő és a gyermek korosztály remekelt, a legkisebbek is bizonyították tehetségüket: az öt esztendős Szücs Boglárka élete harmadik versenyén rögtön felállhatott a dobogó tetejére.

Érdemes volt sokat edzeni, minden nap órákon át gyakorolni: több rangos versenyen is jól teljesítetek a kaposvári ritmikus gimnasztikázók. A gyermek országos bajnokságon Rácz Dorottya volt a legjobb, aki kötélgyakorlatával harmadikként zárt, összetettben pedig 42 induló közül a nagyon értékes negyedik helyen végzett.
A serdülő ob-n sikerült túlszárnyalni ezt az eredményt: a fiatal somogyiak érmekkel térhettek haza a viadalról. A 13 esztendős Takács Dalma a dobogó tetejére is felállhatott.

- Elég nehéz volt, rengetegen voltunk. Sokat gyakoroltunk, már a verseny előtt egy hónappal is, nehéz volt egy kicsit. Csapatban másodikak lettünk, egyedül karikával első lettem, labdával pedig hatodik - mondta a Crystal SC Kaposvár sportolója, Takács Dalma.

A 12 éves márvai Csenge ugyancsak érmet szerzett a versenyen.

- Összetettben ötödik lettem, karikával harmadik. Az eredmény egész jó. A labdával nem sikerült a dobogós helyezés, de majd máskor menni fog - mondta a Crystal SC Kaposvár sportolója, Márvai Csenge.

Csapatban kevés hiányzott az aranyéremhez: a Nagy Nikolett, Márvai Csenge, Takács Dalma, Zachariás Luca négyes második lett.

- Nagyon elégedett vagyok velük, kihozták magukból azt a tudást, ami bennük volt. sokat dolgoztunk azért, hogy ez sikerüljön - mondta a Crystal SC Kaposvár vezetőedzője, Békési Zsanett.

Az egyesület fiataljaira nehéz szezon vár, sokat kell dolgozni a diákolimpiai sikerekért.

- A jövő évi kiírás szerint nagyon nehéz évünk lesz, a piciknek is labdagyakorlatot kell megtanítani, ami nem egy könnyű szer. Az első benyomásom, hogy nagyon nehéz lesz, de bízom benne, hogy sikerül olyan szintre vinni, hogy sikerüljön kiállni vele a versenyekre - tette hozzá Békési Zsanett.

Az elmúlt hétvégén a fővárosi Viktória Kupán szerepeltek a kaposváriak. A nagyszabású viadalon tíz Crystal-sportoló mutatta be gyakorlatát, és közülük hatan a dobogóra is felállhattak. A képeinekn látható, mindössze öt esztendős Szücs Boglárka egy éve kezdett el ritmikus gimnasztikázni, és élete harmadik versenyén máris aranyérmet szerzett az ovis kezdők között. Kategóriájában Szombathelyi Zsófia és Németh Dorina ugyancsak nyert, Fülöp Kitti és Juhász Kata második lett, Oroszi Réka pedig harmadikként zárt.
A következő rg-versenyt csak a jövő évben rendezik, de addig sem maradnak fellépés nélkül a lányok.

- Most a látványsportra készülünk, a gyakorlat nagyjából összeállt, és próbáljuk ott is a lehető legjobbat kihozni - tette hozzá Márvai Csenge.

A Crystal SC sportolói a hagyományokhoz híven több fronton szeretnének jól helytállni és újabb sikereket elérni.


Címkék: vidadal, Békési Zsanett, Crystal SC Kaposvár, szereplés, országos bajnokság, sport