Az új évadban két hazai mérkőzést játszott a Fino a Közép-európai Ligában. A Demeter-legénység előbb 3-0-s vereséget szenvedett a szlovén Ljubljanától, majd 2-0-s vezetésről kapott ki öt szettben osztrák ellenfelétől. A Posojilnica (posojilnyica) elleni meccsen sok volt a biztató jel.

- Szerintem nem fáradtunk el. Erőnlétben jó a csapat, jól össze vagyunk állva, amennyit már együtt dolgoztunk, bízom benne, hogy legközelebb jobb lesz - mondta a Fino Kaposvár SE sportolója, Juhász Péter.

A magyar bajnok a hétvégén játssza az új évad első idegenbeli mérkőzését a szlovák Humenné otthonában.  

- Természetesen a hazai pálya mindenkinek előny. Itt is lehetett látni, hogy az első két szettben nekünk segített a nyitásoknál, sok pontot szereztünk. Ők sokat rontottak és fogadási hibáik voltak. Nekünk is alkalmazkodni kell a lehető legrövidebb időn belül a pályákhoz. Nekünk minden terem szokatlan lesz, mert a miénknél lényegesen nagyobb csarnokokban fogunk játszani. Ha ez sikerül, akkor remélhetőleg ponttal, pontokkal térhetünk haza - mondta a Fino Kaposvár SE vezetőedzője, Demeter György.

A szlovákok a tavasszal bejutottak a legjobb négy közé a Közép-európai Ligában, és az új szezonban is van már sikerük. A Humenné az első fordulóban három szettben megverte a Pozsonyt, a második játéknapon viszont 3-0-s vereséget szenvedett a Tirol otthonában. A Fino elleni találkozójuk szombaton 18 órakor kezdődik.

Címkék: Szlovákia, idegenbeli, mérkőzés, Fino, röplabda, sport