A magyar Junior Válogatott ellen kezdte meg bajnoki szereplését a Kaposvári Vízilabda Klub élvonalbeli együttese. A 15. fordulóból előrehozott találkozó vendég góllal indult, ám a KVK nyári szerzeménye, a Pécstől igazolt Hoppál még a negyed vége előtt egyenlíteni tudott. A második játékrészben már a Kaposvár játszott fölényben, de Péterfy kapus remek védéseinek és egy-egy meghökkentő játékvezetői ítélétnek köszönhetően 2:1 arányban a juniorok bizonyultak jobbnak.

Fordulás után gyors gólváltás, majd tömérdek kiállítás következett. A bírók szigorú ítéleteit a kaposváriak sínylették meg jobban, akik 5:3-as hátrányból várták a záró negyedet. A negyedik etapban végleg szertefoszlottak a pontszerzésbe fektetett remények: Kovács Gergő akciógólja után ugyanis már három volt a Junior Válogatott előnye. A meccs végére Balogh Zoltán  csapatkapitány vezérletével valamelyest sikerült kozmetikázni az eredményen, de a vereséget már nem tudta  elkerülni a KVK. A 9:7-es vendég sikerrel végződő mérkőzés statisztikája beszédes: a kaposváriak hétszer, míg a Junior Válogatott tizennégyszer támadhatott emberelőnyben. Nem csoda, hogy Bereczki Miklós vezetőedző kifakadt a meccs után.

- Soha nem foglalkoztam a játékvezetéssel, de én azt gondolom, hogy ez a mai ez egyszerűen érthetetlen volt. Egy sejtésem van, hogy ugye a fiatal junior válogatottnak kell az úgymond jövőjét építeni, és ezért kellett nekik ez a segítség. Másra nem tudok gondoloni, remélem, nem a Kaposvár ellen ment ez a dolog. Most így elsőre - meleg fejjel - ezt tudnám hozzáfűzni a mérkőzéshez - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője, Bereczki Miklós.

A mai meccsen úgy gondolom, hogy végig egy nagy csata volt. Közel azonos a két csapat tudása. Ugye ezek felnőttek, fizikailag erősebbek, nekünk ezeket mind tanulás. A mieink talán jobban bírják és gyorsabbak, de nagyon örülök neki, mert nagyot küzdöttek és jó mérkőzés volt - mondta a Junior Válogatott szövetségi kapitánya, Horkai György.

A kaposvári csapatból a két-két gólt jegyző Balogh Zoltán és Horváth Dávid volt a legeredményesebb a mérkőzésen. Rajtuk kívül Hoppál, Prikidánovics és Bakó talált még be a vendégek kapujába. Az új szezont vereséggel nyitó KVK szombaton újból hazai környezetben ugrik medencébe, méghozzá a BVSC ellen.

Címkék: Bereczki Miklós, mérkőzés, bajnokság, vízilabda, Kaposvár, sport