Fiatalok és idősek egyaránt megmérették magukat a Világ Gyalogló Nap hétvégi erőpróbáin. A résztvevők szombaton a Deseda-tó környékén túráztak, vasárnap pedig már Kaposvár utcáin hasították az aszfaltot elmaradhatatlan kellékükkel, a Nordic Walking bottal.

- A világyaloglók napja több évtizde megrendezésre kerül. A MA-VIKTriatlon Club 2011-ben kezdete el először rendezni, két napig csináljuk. Mindegyiken más táv van, tehát kicsik és nagyok is megpróbálhatják, öt, nyolc, tíz, tizenhat, húsz kilométeres távokon. Kaposvár Berzsenyi parkban 10.00 órakor van a találkozó és indulunk a Rippl Rónai Villa felé, Deseda felé, Városliget felé - mondta a MA-VIK TC főszervezője, Böröczi Antalné.

Ezen a rendezvényen nem a teljesítményen, hanem az egészség megőrzésén és a mozgás örömén volt a hangsúly.

- Én nagyon szeretek gyaloglni, nemrég óta járok, tavasszal kezdtem. Én nagyon szeretek járni most nem voltam egy hónapig mert becsípődött a derekam, de ez már nagyon hiányzott, hogy nem jöhettem. Nekem azelőtt fájt itt, fájt ott és mióta gyalogalok mondhatom azt, hogy semmim nem fáj, most ez hogy becsípődött ez egy rossz fordulat volt - mondta a kaposvári Dancsné Filó Rózsa.

A Világ Gyalogló Nap programsorozat összességében elérte a célját. Gyermekek és felnőttek egyaránt jól megmozgatták magukat, és minden bizonnyal alig várják már a következő kihívásokat.

Címkék: Ma-Vik TC, gyaloglás, felnőtt, túra, gyermek, sport