- Ez egyfajta játéklehetőség a mi gyerekeinknek, illetve olyan ellenfelekkel tudnak játszani, akikkel a Bozsik-program keretén belül nem találkoznak - mondta a torna szervezője, Major Gábor.

Hajtós meccseket láthattak azok a sportbarátok, akik kilátogattak a Bene Ferenc Akadémia régiós utánpótlástornájára. A 8-11 éves korosztály tagjai a Cseri úti műfüves pályán rúgták a labdát. A szakemberek szerint ezek a gyerekek jelenthetik a jövő labdarúgását.

- Nagyon fontos, hogy ha már akadémiáról beszélünk, minél szélesebb legyen a bázis, nagyobb a merítési lehetőség. A szakembereknek úgy kell velük foglalkozni, hogy a mi gyerekeinkre lehessen építeni, ahogy nőnek, a felsőbb korosztályokban is - tette hozzá Major Gábor.

A tornára Marcaliból is érkeztek gyerekek, és két csapattal szerepeltek a komlói fiatalok.

- Minden tornára elmegyünk, ahová hívnak minket. Kevés helyre jutunk el, mert kis klub vagyunk. Egy 2002-es és egy 2004-es csapattal vagyunk itt, azaz az U9 és az U11-gyel. Az U11-től lefelé elkezdődött valamit, felfelé van még gond, amit úgy tudunk megoldani, ha később belőlük feltöltjük a létszámot - mondta a komlói Bányász SK edzője, Schuszter Roland.

A szervezők elmondták: még két ilyen jellegű tornát rendeznek az ősszel, és a most látott együttesek mellett más csapatok is érkeznek majd a viadalra.

Címkék: utánpótlás, Baranya, régió, torna, Somogy, sport