Lányaink az első és a második szettben is megnehezítették a legjobb négybe vágyó ellenfél dolgát, a harmadik játszmát pedig sikerült nagyszerű teljesítménnyel 28:26 arányban megnyerni. Ez sajnos túl sokat kivett az együttesből, így a negyedik játékrész már egyértelműen a hazaiaké volt.

A magyar ifjúsági válogatott elleni magabiztos diadal után nehezebb feladat várt a kaposvári lányokra az NB I. hivatalos nyitó fordulójában. A TFSE gárdája a nyári szünetben alaposan kicserélődött és meg is erősödött, így a somogyiak a tisztes helytállás reményében léptek pályára.


Már az első szettben kiderült, hogy az MCM mindent megtesz azért, hogy jó meccset vívjon ellenfelével. A hazaiak az elején elhúztak, aztán felzárkóztak a somogyiak, és csak a végén dőlt el a győzelem sorsa. A térfélcsere után ugyanígy alakult a forgatókönyv, de ekkor már 22 pontig jutottak Kondorék. A harmadik játékrészben igazi, egységes csapatként működött a kaposvári gépezet, aminek meg is lett az eredménye: Pálfy Marianna tanítványai nem mindennapi izgalmak közepette a ráadásban kiharcolták a szépítést. A negyedik szettre elfogyott a lendület, és ezt már kihasználta a jó erőkből álló TFSE.


- Bátran kezdtük a mérkőzést, nem ijedtünk meg a fővárosiaktól - kezdte értékelését Pálfy Marianna vezetőedző. - Gratulálok a lányoknak a harmadik szett megnyeréséhez, és remélem, hazai pályán jobban megszorítjuk majd a TF csapatát.


Az 1. MCM-Diamant együttese október 7-én vasárnap 16 órától játssza első hazai mérkőzését a Veszprémi Egyetem ellen.

Aluprof-TF-Budapest – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem 3:1 (20, 22, –26, 13)
Budapest, 100 néző. V.: Horváth M., Farkas L.
Kaposvár: Horváth Zs., Kondor T., Pintér Zs., Szívós I., Harmath Zs., Récsei. Csere:  Csitári (libero), Horváth K., Szarka, Duduka. Vezetőedző: Pálfy Marianna.


Címkék: röplabdacsapat, bátor, kezdés, MCM, Diamant, sport