Évekig az NB II-ben vitézkedett a Barcs, és nagymúltú, hajdanán élvonalbeli csapatok ellen lépett pályára hétről-hétre. Aztán jött a kiesés, a harmadosztály, majd a megszűnés. Az újjáalakuló gárda azonban fiatal és ambíciózus. A tavalyi bajnokság favoritja, a Magyaregres végül csak bronzérmes lett, de idén is szeretne az élbolyban végezni. A képeinken pirosban látható hazaiak csupán kapufáig, helyzetekig jutottak, kihagytak egy büntetőt is, a vendégek pedig ha szerencsével is, de egy góllal nyertek.

- Azt gondolom, hogy nem véletlenül féltem ettől a mérkőzéstől, mi rapszódikusak vagyunk, ha erősebb ellenfél ellen játszunk, koncentrálunk, jól megy, hajtunk, ha pedig gyengébbnek vélt ellen, akkor nem figyelünk oda, így most is katasztrófa volt az első félidő, igaz, utána volt helyzet, de a futball ilyen - mondta a Magyaregres edzője, Horváth Gábor.

A barcsiak tudják, egy hosszú út elején járnak, a cél hosszú távon a harmadosztályba jutás lehet. Ezúttal a lelkesedésük kamatozott.

- Hát én azt gondolom, hogy óriási szerencsénk volt, kellett egy nagy kapusteljesítmény, büntetőt is védett, azért az nem szokványos, de hát sikerült nyerni egy nagyon jó csapat ellen - mondta a Barcs edzője, Horváth Zoltán.

Az egresieknél még rendet kell vágni a fejekben, mert a tavalyi győzelmekből idén nem lehet megélni.

- Még mindig az a gondom, hogy kevesen vagyunk, és nem tudok versenyeztetni, így pedig nincs harc, nem harapnak a játékosok. Taklán tavasszal ezen tudunk változtatni és így sokkal eredményesebben szerepelni - tette hozzá Horváth Gábor.

A tabellán a Berzence vezet veretlenül a Somogysárd előtt, a Barcs a nyolcadik, a Magyaregres pedig őket követve a kilencedik helyen áll.

Címkék: Magyaregres, bronzérmes, tabella, Barcs, labdarúgás, sport