Valóban elérhető közelségbe kerültek a versenyautók az elmúlt hétvégén Kaposváron: a Corso Bevásárlóközpont látogatói megismerhették a rali kulisszatitkait.

- Amióta a Corso Bevásárlóközpont programjait szervezzük, azóta azt látjuk, hogy mindig az újdonságokkal tudunk tömegeket idevonzani. Ez a rendezvény is annak köszönheti a létrejöttét, hogy nyitott szemmel járok a világban. Megláttam, hogy a Maricsek Racing Tream a Mecsek Rally előtt csinál egy ilyen rali show rendezvényt. Felvettem a kapcsolatot Maricsek úrral és egy gyors találkozás után hamar kiderült, hogy ez beleillik az ő elképzelésébe is - mondta Kováts Csaba.

- Elhoztuk ide a ralit ide Kaposvár városába, ami tulajdonképpen az én olvasatomban és azt gondolom, hogy Magyarországon a ralinak egy Mekkája. A régit időkből, Pécs,Kaposvár, Budapest, Miskolc, de Kaposvár az mindig is egy főbb hely volt - mondta Maricsek Miklós.

A kaposváriak most is szeretik a ralit. A Kovács Antal, Istovics Gergő páros például ezzel a Mitshubishi Lancerrel szerepel az országos bajnokság futamain, és jelenleg kategóriájuk harmadik helyén állnak.

- Szerintem nagyon nagy kelete van mostanában ezeknek a rendezvényeknek, szívesen megyünk minden ilyen rendezvényre, hogy népszerűsítsük a sportot. Hozzáteszem, hogy elég nehéz helyzetben van most a ralisport itt idén Magyarországon, úgyhogy minden ilyen alkalmat megragadunk, és egy páran akik maradtunk azért mindig mindenhova elmegyünk  és megpróbáljuk odatenni magunkat. Igazából itt is kétfelé lehet választani a dolgot, valaki hobbiból csinálja én ezt a kategória vagyok, illetve vannak akik rendesen profin. Mi gyakorlatilag a versenyek előtt van egy pályabejárás, ahol elkészítjük az itínert, amiből versenyzünk azonkívül nagy ritkán ilyen bemutatókon, versenyek előtt egy rövidebb 10-20 kilométeres tesztet szoktunk tartani, ezenkívül nem készülünk, tehát gyakorlatilag mentálisan próbáljuk magunkat karban tartani. A másik kategória akik, igazán profin csinálják ezt, ők sokat tesztelnek, tehát heti szinten ülnek a versenyautóba és versenyek előtt akár több napot is készülnek.   - mondta Kovács Antal.

Ezen a délutánon kiderült, hogy a ralisportban csak a csapatmunka vezethet sikerre.

- Pilóta, navigátor és az érdekessége a mögötte álló emberek, egyik nem működik a másik nélkül, nálunk mi még négy szerelő dolgozik, általában autónként  egy versenyen.  Jómagam próbálom menedzselni a teamet, én úgy gondolom, hogy kisebb nagyobb sikerekkel.  Mellé nagyon fontos egy két segítség, hogy minden kerek legyen - tette hozzá Maricsek Miklós.

- Ebben az évben ralizni kezdtem, és az év közben kaptam egy lehetőséget a visszatérésre a gyorsasági motoros vb-re. a superibke vb-n már hat versenyen részt vettem - mondta stábunknak Talmácsi Gábor.

A show sztárvendége a korábbi gyorsasági motoros világbajnok Talmácsi Gábor volt, aki a kaposvári közönségnek is ízelítőt adott tudásából.

Címkék: talmácsi, rally, rali, corso, kaposvár, sport