A magyar csapatban a Fino Kaposvár két fiatal játékosa is helyet kapott. A saját nevelésű Gergye Roland a három összecsapáson összesen 23 pontot szerzett, a Dunaferrtől igazolt Dávid Csanád pedig egy pontot gyűjtött. A somogyiak egykori röplabdázói közül Nagy József, Kaszap Tamás és Kovács Zoltán lépett pályára. A négy csapat a jövő hét végén, Rigában újabb kört játszik egymással: a csoportgyőztes jut ki a kontinens-vetéledőre, a második helyezett pedig pótselejtezőt játszhat.

„Sajnos, a hazai röplabda körüli válság is rányomta a bélyegét a mérkőzésekre, jó pár játékos távolmaradt a válogatottól - kezdte összegzését Kelemen István szövetségi kapitány. - Sok a fiatal, rutintalan röplabdás a keretben, emiatt a lélektani fordulópontoknál nem tudtunk eredményesek lenni. Sok olyan hibát követtünk el, amit normális körülmények között nem szabadott volna. Azért a csapat becsületére váljék, hogy óriási küzdelem és akaraterő van bennük annak ellenére, hogy tudják, kevés az esély az Eb-re való kijutásra. Összességében fárasztó három napon vagyunk túl, főleg pszichikailag. Hiába vesszük fel fizikailag a versenyt vetélytársainkkal, mentálisan és tudásban még alattuk vagyunk. Azt kell, hogy mondjam, többen erőn felül is teljesítettek Szegeden. Annak örülök, hogy a csapat gerince összeállt, erre mindenképpen lehet építeni, bár kétségtelen, néhány emberrel még lehetnénk többen.

Az eredmények:

Magyarország -- Lettország 1:3 (--19, 18, --19, --19)

Magyarország: Nagy J. 4, Baróti 22, Dávid Cs. 1, Gergye 13, Kovács I Z. 10, Kaszap 1. Csere: Pápai (liberó), Szalai 3, Kecskeméti, Szabó D. 2. Szövetségi kapitány: Kelemen István.

 

Spanyolország - Magyarország 3-1 (17, -23, 16, 18)

Magyarország: Kovács Z. 5, Kaszap 4, Szalai 5, Nagy J. 6, Baróti 21, Gergye 5. Cs: Pápai (liberó), Szabó D. 6, Dávid Cs., Kecskeméti 1. Szövetségi kapitány: Kelemen István.

 

Franciaország - Magyarország 3:0 (20, 15, 16)

Magyarország: Kaszap 3, Szalai 8, Nagy J. 3, Baróti 15, Gergye 5, Kovács Z. 2. Cs: Pápai (liberó), Szabó D. 1, Dávid Cs., Kecskeméti. Szövetségi kapitány: Kelemen István.

 

Az állás: 1. Franciaország 9 pont, 2. Lettország 5, 3. Spanyolország 4, 4. Magyarország 0

Címkék: pont nélkül, Kelemen István, magyar röplabda válogatott, Szeged, vereség, sport