Emellett fontos feladatuknak tekintik, hogy minél több saját nevelésű játékost építsenek be a felnőtt együttesbe.

Ismét sporttörténeti sikerre készül a Kaposvári Vízilabda Klub OB I-es alakulata. Bereczki Miklós tanítványai az előző szezonban elért kilencedik hely után, szeretnének egy pozícióval feljebb lépni a bajnoki tabellán. Mindehhez természetesen pénz is kell.

- Én bízom benne, hogy meglesz az anyagi háttér. Annál is inkább, mert a TAO-s pénzeket a napokban fogjuk megtudni, hogy mennyit bíráltak el. Én remélem, hogy az mellé azt a nem kis összeget, ami még szükséges a felnőttcsapatnak a versenyeztetéséhez, azt a városba össze tudjuk... Nem akarok rossz szót mondani, nem kunyermálni, hanem gyűjteni - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub szakosztályvezetője, Csutor Ferenc.

A klub utánpótlása egyre nagyobb sikereket ér el országos szinten is. Az ifjúsági csapat a Debrecen elleni hazai siker után Szolnokon is nyerni tudott.

- Nekünk az a tervünk, hogy minél több gyereket megpróbáljunk beépíteni a csapatba, de hát ez sok mindentől függ, ugye a tanulmányi igényektől is és attól, hogy mennyire marad kedve tizennyolc éves korától is azt a kemény munkát elvégezni, mint amit eddig végeztek - tette hozzá Csutor Ferenc.

A klub utánpótlásában nevelkedett például ifjabb Berta József is, aki a nyár folyamán visszatért a BVSC-től Kaposvárra. Rajta kívül a Pécstől igazolt Hoppál és a francia első osztályból érkezett Pataki Gergely is nagy erőssége lehet a KVK felnőtt csapatának.

- Szép lassan megérkezett mindenki, tehát gyakorlatilag az utóbbi egy hónapot, a négy hetet azt már együtt dolgoztuk. Sajnos nem tudtunk edzőtáborba elmenni, ugye a Pécs az nagyon későn állt össze, tehát még oda sem tudtunk edzőmeccsre elmenni. Úgyhogy most eddig abszolút a fizikai felkészülésen volt a hangsúly - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub vezetőedzője, Bereczki Miklós.

A következő napokban viszont már a játéké lesz a főszerep. A formábahozásra bő két hetük maradt a kaposváriaknak, akik szeptember 22-én már a Magyar Kupában kell, hogy bizonyítsanak, október közepétől pedig indul a bajnokság.

- A kupában ez nyilván sorsolásfüggő. Ott azt én megint csak annak szánom, hogy összecsiszolódjunk és játékba lendüljünk. És hát a bajnokságban meg próbáljuk a nyolcadik helyet megcélozni - tette hozzá Bereczki Miklós.

A bajnoki pontvadászat ezúttal tizenkettő helyett tizennégy csapatos lesz. Az alapszakasz után az első nyolc, valamint a 9-14. helyezettek rájátszással alakítják ki a végső sorrendet. A kaposváriak első bajnoki mérkőzésüket a Junior válogatott ellen vívják majd október második hetében.

Címkék: Bereczki Miklós, klub, felkészülés, vízilabda, Kaposvár, sport