A lányok közösségépítő programokon is részt vettek, és tegnap igazi meglepetésként a bajnok és kupagyőztes Fino Kaposvár nemzetközi hírű trénere, Demeter György vezényelte nekik a tréninget...

A kaposvári röplabdasport sikerkovácsa, Demeter György nem váltott klubot, de szívesen eleget tett a női együttes felkérésének. A nemzetközi hírű szakember a Fino férficsapatának tréningje előtt a lányoknak tartott edzést, és a kétórás közös munka beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

- Én kértem Gyuri bácsit, hogy tartson meg egy edzést – árulta el Pálfy Marianna vezetőedző. - Tapasztalt szakember, nagyon sok jó eredménye van, és egyértelmű, hogy tud újat mutatni a lányoknak és nekem is. Az volt a cél, hogy más szemszögből magyarázzon el dolgokat, mint ahogy én teszem.

Aki látta az edzést, megerősítheti, hogy megvalósultak az elképzelések.

- Természetesen más a női röplabda, mint a férfi: az uraknál az erő dominál, a hölgyeknél pedig a technika és a mozgékonyság kerül inkább előtérbe – mondta az edzés után Demeter György. - Egy sokra hivatott, fiatal, lelkes társasággal dolgozhattam együtt, és sikerült mindent a megbeszéltek szerint megvalósítani. A kaposvári női csapat munkáját és eredményeit eddig is figyelemmel kísértem, és ez így lesz ezután is.

A KNRC Kaposvári Egyetem csapatának tagjai egyébként fokozatosan merültek bele a munkába, és minden héten volt egy-egy csapatösszetartó nap is. A lányok ezen a héten például az igali fürdőben is jártak.

- Én úgy érzem, elég jól összekovácsolódott a csapat, elégedett vagyok a lányok munkájával – folytatta Pálfy Marianna. - Nem kell amiatt rájuk szólni, hogy dolgozzanak rendesen, mert tudják, mit akarnak elérni a bajnokságban. Igazából minden évben új csapatot kell építeni. Visszatért Kondor Tímea és Csitári Virág, be kell építeni Szívós Ildit. A lányok élvezik a munkát, és persze én is, úgyhogy lelkesen készülünk tovább.

A csapat tavaly 10., az idén pedig kilencedik volt az NB I-ben, és a lányok jövőre szeretnének újabb helyezést előrébb lépni. A napokban eldőlt, hogy a kaposváriak szeptember 9-én részt vesznek a veszprémi felkészülési tornán, két héttel később pedig az ifjúsági válogatott ellen játsszák első bajnoki mérkőzésüket Dömsödön.

Címkék: női röplabda csapat, csapatépítés, Demeter György, edzés, Kaposvár, sport