A nyári szünet után hétfőn este találkoztak újra a kaposvári férfi vízilabdacsapat tagjai a városi fürdőben. A vezetőedző csak egy hónapot pihent, a játékosoknak viszont volt idejük a feltöltődésre. Most azonban elkezdődik a kemény alapozó munka.

- Sajnos a nyári időszak mindig nehéz. Nem kell kapkodnunk, van időnk a felkészülésre. Állóképesség, alapozás jön, de néha a labdát is megmutatjuk, hogy ne menjen el a kedvük a sportágtól - mondta a Kaposvári VK vezetőedzője, Bereczki Miklós.

A vezetőedző hozzátette: nyugodtabb a helyzet, miunt tavaly, mert már nem az a kérdés, hogy vállalják-e az OB I-es szereplést.

- A csapat gerince együtt maradt, csak a két külföldit kellett pótolni, és egy kapussal is erősödtek, ő sem idegen, hanem visszajött az OB I B-s győztes csapatot. Gyakorlatilag komplettek vagyunk, ez is segíti a felkészülést - tette hozzá Bereczki Miklós.

A csapat egyik új szerzeménye a 29 esztendős Pataki Gergely, aki külföldről tért haza Magyarországra.

- Én Franciaországban pólóztam öt évig, és most elnyúlt a bajnokság, mert volt egy két hónapos szünet. Június 23-án volt az utolsó meccs, jöttem haza, nem sokat pihentem, formatartás volt, igyekeztem feltöltődni - mondta a Kaposvári VK sportolója, Pataki Gergely.

A KVK csapatkapitánya ezúttal is bízik az együttes tagjaiban és a jó szereplésben.  

- Biztos nagyon kemény lesz, de odatesszük magunkat, szeretnénk jobb eredményt elérni, mint tavaly - mondta a Kaposvári VK csapatkapitánya, Balogh Zoltán.

A klub vezetői szerint a játékosanyag jó, de komoly munka lesz a stabil anyagi háttér megteremtése.

- Az anyagi helyzet ilyenkor mindig labilis, a támogatók még nem tudják, hgy alakult az első félévük. a legnagyobb munkát, hogy azt a támogatási összeget, amit össze tudtunk gyűjteni a csapatnak, azt az idén is tudjuk teljesíteni. Azt gondolom, a városban van annyi potenciális, vízilabdát szerető ember, aki tud nekünk segíteni - mondta a Kaposvári VK szakosztály-vezetője, Csutor Ferenc.

Az elmúlt időszak egyik nagy sikere volt, hogy a felnőtt csapat játékosai közül többen már edzéseket tartanak az utánpótlás tagjaiunak.

- Kinőttek a felnőtt csapatból azok a gyerekek, akiket érdekel a vízilabda mint foglalkozás is. Horváth Dániel már csak az edzői és a tanári pályára koncentrál. Ami nagy feladat, hogy bírói fronton erősüdjünk, hiszen tudjuk, hogy az a bíró másként fúj, aki tudja, hgy esetleg mi is fújhatunk az ő a csapatának. Ebben szeretnénk többek között előrelépni - tette hozzá Csutor Ferenc.

Az új évad októberben rajtol, és elképzelhető, hogy az eddigi 12 csapat helyett 14 alkotja majd az élvonal mezőnyét.

Címkék: anyagi háttér, új évad, Kaposvári Vízilabda Klub, edzés, utánpótlás, sport