A kaposvári együttesre nem várt könnyű feladat a bajnokság első fordulójában, ugyanis az újonc, de semmiképpen sem rutintalan MTK otthonában kellett pályára lépnie. A fiúk fogadkoztak a kezdés előtt, hogy pontos lesz a rajtjuk, de hamar kiderült, hogy a fővárosiak is komolyan gondolják az eredményes kezdést.

A találkozó első említésre méltó eseményeként Tischler indította volna középen a kiugró Könyvest, de a jól kilépő Bank felszabadított. A 8. percben Csiki lapos lövését védte Hajdúch, egy perc múlva pedig Kanta próbálkozását hatástalanította a somogyi kapus.

A 11. percben megszerezte a vezetést az aktívabb MTK. A jól mozgó és ügyesen cselező Csiki tette balról középre a labdát, Tischler pedig senkitől sem zavartatva passzolt 6 méterről, középről a kapu bal oldalába. Hajdúch hozzáért a labdához, de nem tudta megakadályozni, a hazai gólt. 1-0.

A 21. percben Okuka vesztette el a labdát, de Tischler hat méterről, kissé kisodródva az oldalhálóba lőtt. Három perccel később Oláh szerzett labdát, de 16 méteres lövését blokkolták a hazaiak. Még egy Rákóczi-lehetőséget láthattunk ezután: a 29. percben, Oláh passza után, Waltner nagyszerű csel után lőtt jobbról, 5 méterről az oldalhálóba. A félidő zárásaként Wolfe 15 méteres lövését blokkolták a vendégek.

A térfélcsere után nem sokat változott az iram és a játék képe. A kaposváriak közül Oláh és Balázs B. próbált gólhelyzetet összehozni, de a hazai védők nagyon figyeltek mindkét játékosra. Az MTK egy Könyves-lövéssel veszélyeztetett, a túloldalon pedig Oláh próbálta meglepni a hazaiak kapusát, de az emelés után a kapu mellett hagyta el a játékteret a labda. A 62. percben a pályára lépett a horvát Bojan Vrucina, így már három támadó próbálta bevenni a fővárosiak kapuját.

A 65. percben Tischler 25 méteres lövését védte Hajdúch, két perccel később pedig növelte előnyét az MTK. Nikházi szöglete után nem tudtak felszabadítani a kaposváriak, Wolfe pedig 8 méterről a kapu jobb alsó sarkába továbbított. 2-0.

A 74. percben Bank tett le egy labdát mellel Balázsnak, aki 16-ról pattogós lövést küldött a jobb sarok mellé. A 77. percben végképp eldőlt a mérkőzés sorsa: Balajti adott pontos labdát Könyvesnek, aki jobbról, 9 méterről a hosszú sarokba lőtt. 3-0.

A hazaiak a megnyugtató előny birtokában sem álltak le, és a végén is többször eljutottak a somogyi kapuig. A 84. percben Könyves már a kapust is kicselezte, de a beadás után Zámbó kifejelte a játékszert.

A kaposváriak a 90. percben megszerezték a becsületgólt. Vrucina cselezte be magát jobbról a tizenhatoson belülre, majd továbblőtte a labdát, Waltner pedig két lépésről a hálóba továbbított. 3-1.

MTK - Kaposvári Rákóczi 3-1 (1-0)

Budapest, Hidekuti Nándor Stadion, 500 néző. V.: Veizer.

Hegedűs L. - Wolfe, Kálnoki Kis, Hidvégi, Vukmir - Könyves, Zsidai, Kanta J. (Nikházi, 60.), Vadnai, Tischler (Balajti, 69.) - Csiki (Rácz, 80.). Szakmai igazgató: Garami József.

Hajdúch - Hegedűs (Vrucina, 64.), Bank, Zámbó - Okuka, Horváth T. (Kovács O., 82.), Safaric (Pedro, 57.), Balázs B., Pavlovic - Oláh, Waltner. Vezetőedző: Prukner László.

Gólszerző: Tischler (11.), Wolfe (67.), Könyves (77.), illetve Waltner (90.)

Sárga lap: Zámbó (79.), Pedro (91.)

A képre kattintva megtekintheti percről-percre a mérkőzést!

foci percről percre

Címkék: idegenbeli, MTK, vereség, mérkőzés, sport, Rákóczi