A sportág továbbra is népszerű a mezőnyben: a tenisz szerelmesei azt mondják, ez a legjobb szabadidős elfoglaltság, kortól és nemtől függetlenül.

A kaposvári nyári sportélet állandó eseménye a Heineken Kupa amatőr teniszverseny. Az Iszák utcai sportcentrumban a sportág somogyi hívei ragadtak ütőt és Kaposvár polgármestere, Szita Károly is pályára lépett. Az elmúlt évekhez hasonlóan nemzetközi  mezőny gyűlt össze a teniszklubban.  

- Most már hatodik alkalommal jövünk el Barcsról a Heineken Kupára visszatérő vendégként, horvát barátainkkal. Egyesben sajnos az egyik legjobb játékossal kerültem össze, vereséget szenvedtem, de párosban, a fiatal és az öreg párosban is, még szerepelek - mondta a barcsi Petrinovics János.

A verseny egyik legtapasztaltabb résztvevője ezúttal is több számban szerencsét próbált.

- Egy éve kínlódom deréksérüléssel, így igazából csak húzom-vonom magam, így egyesben a második kanyarban elszálltam, de párosban még állok - mondta a kaposvári, dr. Rónay Tamás.

Rónay Tamás, Kishonti Andrással az oldalán végül a második helyet szerezte meg a párosok küzdelmében a +100-as kategóriában, a Petrinovics János, Ács Zoltán duó mögött. A másik páros kategóriában Ihász Attila és Kishonti András érdemelte ki az első helyet. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a tenisz az egyik legjobb szabadidős elfoglaltság.

- Én szeretek teniszezni, ajánlom mindenkinek, mert kortól függetlenül bárki tudja játszani, és élvezni ezt a játékot - tette hozzá Petrinovics János.

Férfi egyesben, 22 induló közül a horvát Krunoslav Silner nyert kaposvári vetélytársai, dr. Kollár Gábor, illetve Sinka Soma és Szabó Márton előtt. Az 50 felettiek között Kishonti András bizonyult a legjobbnak Ács Zoltánt, valamint a két bronzérmest, Horváth Zoltánt és Hegedűs Jánost megelőzve.

Címkék: teniszklub, Heineken Kupa, horvát, tenisz, verseny, sport