A kaposvári utánpótlás-futball két elismert szakembere legutóbb az NB I-ben szereplő U18-as és U13-as korosztályt irányította. A Bőzsöny-csapat kifejezetten jól teljesített az előző szezonban, hiszen az országos élvonalbeli bajnokságban a 9. helyet szerezte meg.

Újpesten 4:0-ra győztek, itthon megverték a Fradit és a bajnokesélyeseknek is méltó ellenfelei voltak a Bene Akadémia U18-as korosztályának labdarúgói. Az ifjú Rákóczisok a bravúros eredmények elérése mellett a játékban is fejlődtek.

- Fogékonyak voltak a munkára, ami a legnagyobb öröm volt számomra. Akarták is azt, hogy előrelépjenek, futballisták akarnak lenni és ez nagyon fontos, hogy olyan motivációval megáldottak, hogy van is esély arra, hogy futballisták lesznek. Én bennük látom a következő olyan generációt, ami a Balázs Benjamin, Horváth Tamás, Bőle Lukács és a többiek, Major Ádám, tehát az a generáció, ami az első csapatnak a keretét is feltölti és minőségi utánpótlást jelentenek - mondta Bőzsöny János.

A fiatalok tovább fejlődhetnek az akadémián, edzőjük azonban már nem vezet nekik több tréninget, ugyanis megköszönték neki a munkáját, amit nehezen tud feldolgozni.

- Én ehhez a klubhoz kötődöm ötven éve most már 1962 óta. Azért is nehéz, mert eredményesen és úgy érzem, hogy jól dolgoztunk a gyerekekkel együtt. Azt hiszem, hogy a filozófiánk különbsége az, ami ehhez a váltáshoz vezetett, már a szakmai vezető és az én filozófiám közötti különbség.
Mi azt játszottunk, hogy passzolj, gondolkodva játsszál, keresd a megoldást, biztosítsd egymást a labdaszerzésben, és nem azt, hogy fuss, rúgd el, menj rá és vidd a labdát, szóval ez nem ugyanaz - tette hozzá Bőzsöny János.

Gáspár András, az U13-as korosztály edzője csapatával az NB I-es bajnokság utolsó harmadában végzett, ennek ellenére úgy érzi, hogy a szezon során fejlődtek a játékosai.

- Ennek a csapatnak ez az osztály ez erős volt. Nagyon sok mérkőzésen partiban voltunk. Sajnos ez a korosztály, ez kicsit gyengébbre sikerült az egyesület életében. Náluk nem lehetett eredményt elvárni. A gyermekek fejlődtek önmagukhoz képest, én azt gondolom, hogy mindenképpen igazolni kell ahhoz, hogy két év múlva az U15-ös bajnokságból ez a csapat ne essen ki - mondta Gáspár András.

Gáspár András csaknem húsz évig volt tagja a Rákóczi-utánpótlás edzői kötelékének, idén nyáron azonban ő is távozik a Bene akadémiától.

- A Biblia is tanítja, hogy a halál után is van élet. A Rákóczi után is van élet. Én tizenhét évet voltam itt az egyesületnél, minden szépségével, bánatával. Ezt tőlem senki el nem veheti. Mind a munkatársaim, mind a magam nevében el tudom mondani, hogy százszázalékosan teljesítettünk. Azok a játékosok, akik felkerültek a nagycsapathoz, számunkra referenciát adnak. Azt soha nem fogja tőlem senki hallani, hogy én itt a Rákóczit vagy a vezetését bármiféle módon kritizálom - tette hozzá Gáspár András.

Az akadémia vezetői abban bíznak, hogy a megújuló edzői stáb tagjai - tovább folytatva a kaposvári hagyományt - szépszámú labdarúgót nevelnek majd ki a Rákóczi felnőttcsapatának.

Címkék: Gáspár András, Bőzsöny János, edzők, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, utánpótlás, sport