1997-ben távozott, tizenöt évvel később pedig visszatért a Kaposvári Rákóczi futballcsapatába Waltner Róbert. A 34 esztendős, saját nevelésű csatár először a Videotonba igazolt, majd több hazai és külföldi klubban megfordult. Gólkirály és válogatott lett, és Argentinában is lehúzott egy évet. A legutóbbi három esztendőben az osztrák Mattersburg együttesét erősítette, ahol a szezon végén lejárt a szerződése. A támadó elárulta: most jött el az idő a hazatérésre.

- Nekem nem is volt kérdés. Sajnos apukám nagyon beteg. Én tulajdonképpen már akkor eldöntöttem, hogy elfogadom az ajánlatot, amikor még meg sem kerestek. Eddig általában megkerestek, és most jött el az idő, hogy úgy éreztem, elfogadom. Személyiségem nem változott, ugyanaz vagyok. A játékom változott, tapasztaltabb lettem és letisztult a játékom. Nem változtam, úgy érzem, semmit - mondta a Kaposvári Rákóczi FC labdarúgója, Waltner Róbert.

A rutinos futballista jó teljesítményt vár magától és a csapattól is.

- A vezetés, mivel elöl játszom, gólokat vár tőlem, és én is ezt várom magamtól. Emellett próbálom segíteni a fiatalabb játékosokat a pályán és azon kívül is, és ha kell, az idősebbeket is. Minden meccsen szeretnék úgy játszani, hogy hasznos tagja legyek a Rákóczinak, és ha nem jön gól vagy gólpassz, akkor is mindent megteszek azért, hogy a csapat sikeres legyen - tette hozzá Waltner Róbert.

A tavaszi szezon izgalmai után tehát új fejezet kezdődött a Rákóczi életében. Visszatért a korábbi sikeredző, Prukner László, aki már két és fél hete dolgozik a fiúkkal, és egyre jobban megismeri a társaságot.

- A múlt hét vegyes volt: a fizikai edzések mellett különböző játékok is helyet kaptak az edzések programjában, mert szerettem volna felmérni a futballistáink játékkészségét. Az előttünk álló héten már taktikai dolgokról is kellene beszélni, és jó néhány olyan dolog van, amit gyakorolni kellene, de ebben az időjárási helyzetben nagyon nehéz tervezni. Még nem tudjuk, hogy egy vagy két edzést tartsunk egy nap, hiszen lehet, hogy két tréninggel nagyobb kárt okozunk - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Prukner László.

Ezen a héten már két edzőmérkőzés is szerepel a programban, így a szakvezetés láthatja majd, ki mire képes, és kik tudnak egymás mellett összhangban teljesíteni a pályán. Jelenleg két próbajátékos élvezi a Rákóczi vendégszeretetét, egy külföldi és egy magyar.

- Nem szeretnénk túl sok játékost, de a keret kialakítása még bizonytalan. Nem tudjuk, kik azok, akik elmennek, így meg kell nézni pár embert. A héten megszületik a döntés az NB II-vel kapcsolatban. ha a két keretet kialakítjuk, akkor lehet majd talán részletesebben tájékoztatni a közvéleményt - tette hozzá Prukner László.

A bajnokság július végén rajtol, a remények szerint addigra kialakul a végleges játékoskeret.

Címkék: Waltner Róbert, Prukner László, felkészülés, edzés, Rákóczi, sport