Az egyesületnél szerdán eldől, hogy vállalják-e az indulást a somogyi élvonalban.

Remek hajrájának köszönhetően az utolsó fordulóban élre állt, és így megnyerte a megyei másodosztály Déli-csoportjának küzdelmeit a jutai labdarúgócsapat.

- Legjobb értékmérő egy bajnoki rendszer, úgyhogy 28 mérkjőzés után mi kerültünk oda az élre. Természetesen ebből lehetett volna egy negyedik hely is. Úgy gondolom, hogy négy olyan csapat volt, amely esélyes volt a bajnoki címre, ebből talán a Magyaregres volt a legnagyobb esélyes, de mondom még egyszer, hogy 28 mérkőzés után mi álltunk az élen, úgyhogy megérdemelten nyertük meg a bajnokságot - mondta a Juta SE játékos-edzője, Tóth Norbert.

Az egyesület elnöke szerint a rutinos játékosok jó teljesítménye nagyban hozzájárult a sikerhez.

- Jól sikerült ötvözni az idősebb és a fiatalabb játékosokat, tehát nálunk is megtalálható három-négy olyan húzóember, akik valóban hozzá tudtak tenni a csapatjátékhoz és a tapasztalatuk hatalmas segítséget jelentett és példaképként tudjuk állítani a fiatalok elé - mondta a Juta Se egyesületi elnöke, Csima Tibor.

A jutaiak az abszolút bajnoki döntőben remek játékkal 3-0-ra verték az Északi-csoport aranyérmesét, a Balatoni Vasas együttesét. Ez a siker is megmutatta, hogy a csapatnak helye lenne a megyei élvonalban. Kérdés, hogy az egyesület vállalni tudja-e a magasabb osztályban való szereplést?

- Nem szeretnénk úgy kapkodva dönteni, hogy esetleg a bajnokság közepén egy végzetes hibát elkövetve akár kizárjanak, de azt sem szeretnénk, hogy ha mi úgy kerülnénk fel, és végül is az utánpótlás mondom a sarkallatos pont, tehát nem szeretnénk, hogy egy más csapatot kizárjunk a feljutás lehetőségétől, tehát meg kell ezt tárgyaljuk természtesen a vezetőséggel - tette hozzá Csima Tibor.

Információink szerint a végleges döntést szerda esti ülésén hozza meg az egyesület. Jelen állás szerint annak van nagyobb esélye, hogy a jutaiak maradnak a megyei másodosztályban.

Címkék: Csima Tibor, másodosztály, Juta, megyei, labdarúgás, sport