Az egyesület színeit hárman képviselték a rangos eseményen, és a két fiú, Tóth Krisztián és Buzsáki Bálint sem maradt sikerélmény nélkül.

Újra kiderült, hogy érdemes sokat dolgozni: az év egyik legszebb kaposvári sportsikerét könyvelhették el a sportiskola dzsúdósai. A montenegrói korosztályos Európa-bajnokságon Kárpáti Emese felállhatott a dobogó harmadik fokára.

- Kárpáti Emese szenzációs volt. Titokban reménykedtünk csak, az 5-7. helyet vártuk tőle. Meglepődtem, de ennél jobb nincs - mondta a

A tehetséges sportolónő öt mérkőzést vívott a harmadik hely eléréséig. A bronzmeccsen egy olasz lányt győzött le ipponnal.

- Szerintem az állóképességemmel nem volt gond, de még egy kis taktika kell, pontosság - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kárpáti Emese.

A kaposvári színeket két fiú is képviselte az év egyik legfontosabb versenyén.

- Egyet nyertem egy monbenegrói ellen. Zágrábban már küzdöttünk, akkor hét másodperc alatt nyertem, most elhúzódott. Szoros volt, de hét másodperccel a vége előtt eldobtam, és nyertem. A második meccs felénél eldobtak, és már nem tudtam fordítani. Erős volt a mezőny. A ranglistavezetőnek például egy meccse volt, azonnal megverték és kiesett - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Tóth Krisztián.

- Két meccsig sikerült eljutnom. Egy bosnyákot megvertem, majd egy fehérorosztól kikaptam - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Buzsáki Bálint.

A két edző, Böröcz Zsolt és Kéki Márton, valamint a Nehézatlétikai SE szakosztályvezetője, Berecz Pál abban bízik, hogy ezek a fiatalok megőrizhetik a helyüket az élvonalban.

- Jövőre korosztályt váltanak, juniorok leszenek. Valószínűleg lesz egy csendesebb évük eredményesség szempopntjából, nemzetközi szinten biztos. Emesénél két éven belül szeretnénk, ha ott lenne a junior korosztályban is az élbolyban lenne Európában - tette hozzá Böröcz Zsolt.

A kaposvári dzsúdósok nem állnak le az iskolaszünettben sem: akik nem nyaralnak, azok edzenek a Kinizsi lakótelepi csarnokban. A klub több versenyzője rajthoz áll a júliusi paksi junior Európa-kupa fordulón is.

Címkék: Böröcz Zsolt, Kárpáti Emese, érem, cselgáncs, Kaposvár, sport