A versenysorozat az elmúlt évadban is népszerűnek bizonyult: több mint háromszáz ember sportolt hétről-hétre.

Három osztályban folytak a küzdelmek a Sportpálya 2004 Egyesület által szervezett kaposvári szabadtéri kispályás bajnokságban. Az első vonalban 12 csapat rúgta a bőrt. Itt a legjobbnak a Hidromobil együttese bizonyult.  

- Nagyon nem változtattunk a csapat összeállításán. Évek óta együtt játszunk. Talán most sikerült úgy, hogy minden mérkőzésünket a tavasszal megnyertük. Azt mondom, hogy sikerült csapattá érnünk - mondta a Hidromobil sportolója, Plajbász István.

Az első osztály ezüstérmese a Kaposstil FIFA csapata lett, míg a harmadik helyre a MÁV Kollégium ért oda. Utóbbi együttes adta az osztály gólkirályát is, a 42 találatot jegyző Nagy Norbert személyében. A másodosztályban is nagy csatákat láthattak az érdeklődők. A tapsonyiak a tavalyi év után ismét bajnokságot nyertek.

kispályás évzáró


- A harmadosztályban indultunk a tavalyi évben, azt sikeresen megnyertük és a jelenlegi eredmény azt bizonyítja, hogy a másodosztályban is megálltuk a helyünket, és szeretnénk az első osztályban is kipróbálni magunkat - mondta a Tapsony sportolója, Horváth János.

A tapsonyiak mögött a második helyen a Kapos Atlas, a harmadikon pedig a MilInt gárdája végzett. A gólkirály a Kapos Atlas játékosa, Kampf Richárd lett. A harmadosztályban a bajnoki címnek a Kacsógép örülhetett, amely már 17 éve szerepel a városi kispályás bajnokságban.

- A szezon az felemásra sikerült. A tavaszunk az lényegesen gyengébb, mint az őszünk volt. Mindent elárul, hogy az ősszel megszerzett előnyünket tulajdonképpen csak tartani tudtuk a tavasszal. Ez azt is elárulja, hogy a bajnokság színvonala az erősödött - mondta a Kacsógép sportolója, Somogyvári Sándor.

A harmadosztály ezüstérmese a Spori csapata lett, míg a bronzot a Kórház együttese szerezte meg. A gólkirály a Kolibri Presszó gárdájából került ki: Kolosi Ferenc 51 találattal zárt. A Sportpálya 2004 Egyesület bajnokságai népes mezőnyt mozgatnak meg: a szezon kezdetekor összesen 38 amatőr egyesülettel indult a szabadtéri versenysorozat.

- Én úgy gondolom, hogy nagyon népszerű a kispályás labdarúgás Kaposváron, van igény rá. Nagyon sok néző van, nagyon sokan most még a pálya széléről nézték a mérkőzéseket, én úgy gondolom, hogy lehetőség van rá, hogy ők csatlakozzanak a bajnoksághoz - mondta a Sportpálya 2004 Egyesület elnökségi tagja, Böröczi Zoltán.

A következő szezon augusztus végén indul mindhárom osztályban. Nevezni egész nyáron lehet a Sportpálya 2004 Egyesület honlapján.

Címkék: éremosztó, kispályás, népszerű, futball, Kaposvár, sport