A Kalmár Dorina, Komár Virág, Póré Renáta, Puspán Sára összeállítású együttes egy kiváló szalaggyakorlattal hódította el az első helyet. A lányok az idén is sokat dolgoztak a sikerért, és ezúttal sem akadt náluk jobb formáció.

A kaposvári fiatalok ezzel a szalaggyakorlattal nyertek országos diákolimpiai címet kategóriájukban.

Úgy indultunk neki, hogy az idén is szeretnénk megynerni az országost. Ez sikerült is, de erre készültünk. Eleinte megtanultuk a gyakorlatot, ekkor heti kettőt edzettünk csak. Márciusban kezdődtek a versenyek, ezután egyre többet edzettünk, a végén már naponta, tehát fokozatosan egyre többet - mondta a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tornásza, Puspán Sára.

-Most új gyakorlat volt, nem az, mint tavaly. Újat kellett tanulnunk. Nem tudtunk annyit gyakorolni, mert sokat kellett tanulni, és előrehozott érettségikre is készülnek, és feljebb is léptünk, most már a hatos korcsoportban indultunk - mondta a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tornásza, Komár Virág.

- A megyei és területi versenyen nem volt komoly ellenfelünk. Az országoson több olyan ellenfelünk volt, akiket nem ismertünk. Kazincbarcikáról jött egy nagyon jó csapat, de sikerült jóval több pontot kapnunk - mondta a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tornásza, Kalmár Dorina.

A röplabdázó Póré Renáta régebben öt évig talajtornázott, és a tavalyi rg-siker után most újból bizonyított a szőnyegen is.

- Idén nehezebb volt összegyeztetni a két sportot, mert más időpontokban voltak az edzések, de sikerült végül is. Mivel tavaly is együtt csináltuk, könnyebb volt. A gyakorlat nehezbb volt, mert más elemek voltak benne, olyan is, amit nem tudtsam, de sikerült megtanulni - mondta a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tornásza, Póré Renáta.

A lányokat Kovácsné Balogh Éva edzőnő készítette fel, aki a Kaposvári RGSE vezetőjeként neveli a fiatal tehetségeket a somogyi megyeszékhelyen.

Tavaly megmutatták magukat a lányok. jól mutatkoztak be, ennek az elvárásnak meg akartak fleelni. Nem lazítottunk. Nagyon nehéz lett az új gyakorlat, mozgásanyagában és kéziszer-technikailag is nehezevbb volt, nem beszélva arról, hogy vannak nálunk teljesen kezdők. Volt egy olyan időszak, amikor négy részre bontottuk, és molyoltunk. Minden elemrészből csináltunk huszat. Így mentünk utána, harmadra, félre, egészekre. az egész január tájára érlelődött be - mondta a Kaposvári RGSE edzője, Kovácsné Balogh Éva.

A szakember szerint nehezebb volt az idén megvédeni, mint tavaly megszerezni az elsőséget.

Tavaly voltak gyermekbetegségek, ezek elsimultak. nagylányokról, egyéniségekről van szó. Mindenki odaadta magát a feladatra, és most sokkal jobban öszekovácsolódtak, mint tavaly.

Közben a Kaposvári RGSE két fiatal tehetsége a látványtáncosok között szeretne bizonatani. A 12 éves Zachariás Luca és partnere, Csonka Bianka szeretne az első helyen végezni a hétvégi erőpróbán.

- Európa-bajnokságra megyünk Szlovákiába, duóval. A kinti versenyre sokat készülünk még most is, nővérekként megyünk ki duóval - mondta a Kaposvári RGSE - Cyrstal SC Zachariás Luca.

A kaposvári fiatalok az újabb jól sikerült év után egy kicsit lazíthatnak, majd a nyári pihenő után újraindul a munka.

Címkék: érmek, Táncsics Mihály Gimnázium, ritmikus gimnasztika, bajnok, diákolimpia, sport