Az ifjú tehetségek továbbra is gőzerővel gyakorolnak, hiszen június végén Európa-bajnokságra utaznak Lévába.

Nemzetközi szinten is bizonyítottak az Ametiszt TSE ifjú táncosai. Balatincz Dóra és párja, Szabó Gábor a 11. helyen végzett kategóriájában a tallinni latin tánc világbajnokságon. A kaposvári egyesület többi versenyzője is kitűnően teljesített a legutóbbi megmérettetéseken.

- Voltunk formációs versenyeken, országos versenyen, meg ilyen kisebb klubközi versenyeken és mindenhol aranyminősítést, illetve első helyezést szereztek a párosaink, és most tulajdonképpen a formációs Európa-bajnokságra készülünk Lévába - mondta az Ametiszt TSE elnöke, J. Hornyák Hajnalka.

Jóbi Ákos Rajczi Zsófiával az oldalán standard C kategóriában a hazai versenyek mellett Horvátországban is szép sikereket ért el.   

- Zömmel magyarországi versenyeken voltunk és a magyarországi mezőnyben elég jó helyezést értünk el. Főleg dobogón voltunk második, harmadik helyeken, de néha lejjebb is csúsztunk. Az utolsó versenyünk viszont Horvátországban volt, ahol tizennégy párosból első helyezést értünk el - mondta az Ametiszt TSE versenyzője, Jóbi Ákos.

A legfiatalabbak között is bőven akadnak tehetségek. A Kovács Eszter-Szabó Ádám páros legutóbb Verőcén diadalmaskodott.  

- Tizennyolc párból megnyertük, nagyon örültün a helyezésnek. Előtte voltunk Szekszárdon, magasabb kategóriában indultunk, ott másodikak lettünk, nagyon szép volt az a verseny. A következő versenyek még nem tudom mikor lesznek, de készülünk rá és mindent bele szeretnénk adni és szeretnénk országos elsők lenni - mondta az Ametiszt TSE versenyzője, Kovács Eszter.

Az ametisztesek elsősorban már a közelgő lévai látványtánc Európa-bajnokságre fókuszálnak. A szlovákiai kontinensviadal június 29-én kezdődik.

Címkék: formációs verseny, Ametiszt TSE, kategória, táncosok, nemzetközi, sport