Véget ért a bajnoki évad, így a sportbizottsági ülésen ezúttal is terítékre került a három kiemelt egyesület, valamint a női röplabdaklub helyzete és jövője. A beszámolókból kiderült: a Fino az idén is bajnokságot és kupát nyert, a BITT Kaposvári Egyetem pedig a 9. helyen zárt. A Kaposvári KK a 9., a Rákóczi futballcsapata pedig a 10. helyen fejezte be a szezont.
- Én nagyon jónak ítélem ezt a szereolést két okból. Maga az, hogy meghosszabbodott az NB I-es tagság, ez a mezőnyben a legkisebb ráfordítással, illetve kialakult egy fiatal, egészséges csapat magja, amely hosszú távon is biztosíthatja a megfelelő szereplést - mondja a Kaposvári Rákóczi FC klubelnöke, Horváth Miklós.


A városi közgyűlés a következő évadban is a csapatok mellett marad. - A város most is maximálisan támogatni fogja a kiemelt egyesületeket, sajnos még mindig fő támogatóként jelenik meg a csapatoknál - mondja a kaposvári sportbizottság elnöke, Dér Tamás tanácsnok.
Ez azt jelenti, hogy a Rákóczit és a Bene Akadémiát 65, a KKK-t csaknem 15, a Finót pedig mintegy 14 forinttal támogatja majd a közgyűlés a 2012/2013-as évadban. Ehhez jön még az eredményességi támogatás is. A BITT csaknem másfél millió forintot kap.


A sportbizottsági ülésen a kaposvári sportegyesületi idei pályázatairől is döntöttek.


Dér Tamás hozzátette: hatvanöt pályázó adta be a pályázatát a Sport Alapra, ez 33 millió forint igényt jelent. Tízmillió forintot tudunk felosztani, a mai bizottsági ülésen derül ki, hogyan. Most is azt tudom mondani, hogy a város odaáll a csapatai mellé.


Ezt a pénzt működésre és rendezvényekre fordíthatják a sportegyesületek, és a versenysport mellett a szabadidősportra és fogyatékosok sportjára is jut támogatás. A végső döntést a júniusi közgyűlésen hozzák meg.  


Címkék: Dér, sport. közgyűlés, elnöke, Tamás, Kasi