Ágfalvi Krisztina tanítványai a döntőben a bécsieket győzték le, a torna legjobb játékosának Borsi Dánielt választották meg.

Nem mindennapi tornán vehettek részt a napokban a Kaposvári Röplabda Akadémia fiataljai. A résztvevő csapatok szabadtéren, 12 pályán küzdöttek a helyezésekért.

- Igazán a Röplabda Akadémia célja az utánpótlás bázis kiszélesítése, és az, hogy szerettessük meg a gyerekekekkel ezt a sportágat. A 11-13 éves korosztály járt ezen a tornán, ahol a nemzetközi mezőnyben 10 ország 39 csapata versenyzett. Jól szervezett rendezvény volt Bécs Simmering kerületében - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia egyesületi elnöke, Horváth Éva.

Ezek a fiatalok korábban már több hazai tornán bizonyítottak, most pedig a  nemzetközi mezőnyben is letették a névjegyüket.

mcm röplabda akadémia utánpótlás 2

- Érdekes meccseket játszottunk, és nagyon örültem neki, mert a gyerekek egy olyan közegbe kerültek a nemzetközi porondon, amit korábban nem próbáltunk. Két évig csak a teremben, itthon játszottunk mérkőzéseket. Nagyon jó csapatok voltak, nagyon magas gyerekek voltak, de a mi gyerekeink a magassági fölényt le tudták küzdeni a jó nyitásokkal és a mezőnymunkával, amit úgy vettem észre, hogy a többi csapat nem igazán kedvelt. A döntő jól sikerült, hét pontot leszámítva a gyerekek nem is hibáztak, így elégedett vagyok velük. Örülök, hogy kijutottunk erre a tornára - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Ágfalvi Krisztina.

A 13 éves Borsi Dániel, aki mini korú játékosként már a serdülők edzéseit is látogatja, különdíjat is hazahozhatott Ausztriából.

- Én nem reméltem, hogy ilen helyezést elérünk. Úgy mentünk, hogy játszunk egy jót, és nem így alakult. Minden mecscet megnyertünk, és 16-0-ás szettaránnyal végeztünk. Mindent megnyertünk. Én szerváltam, sáncoltam és egész végig ütöttem, a többiek feladót is játszottak, mindig becseréltek - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia sportolója, Borsi Bence.

Az Akadémia vezetői városnézést is szerveztek a gyerekeknek, akik még a játékvezetésbe is belekóstolhattak ezen a viadalon.

- A fiatalok nem csak a játékot élvezték, hanem azt is, hogy egymást mérkőzéseit levezethették. Sorsolással választották ki azt a két-két gyereket, aki fújta a mások mérkőzését, így a felelősség is nagyobb volt rajtuk - tette hozzá Horváth Éva.

A Röplabda Akadémia leányai ugyancsak kitettek magukért. A kaposváriak 16 csapat közül a negyedik helyen zártak, Tóth Fanni pedig különdíjat is kapott. Az együttes osztrák, német és horvát ellenféllel is megküzdött a pályán. A tornán a nagybajomi leányok is részt vettek, és a szintén előkelő ötödik helyet szerezték meg.

Címkék: 1. MCM Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia, fiú, leány, utánpótlás, nemzetközi, Somogy, sport