A kihívás napja kezdeményezés eredetileg Kanadából indult 1982-ben. A legenda szerint két szomszédos település vezetői, egy egész napos verseny keretében döntötték el, melyik város lakói a sportosabbak. A megmérettetésen május utolsó szerdájára esett, amikor éjféltől este 9 óráig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül.

A kihívás napja ekkor indult világhódító körútjára. Magyarországon 1991-ben rendezték meg először. Népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy napjainkban már a Magyar Szabadidősport Szövetség rendezi meg az egész napos vetélkedőt a Nemzeti Sporthivatal támogatásával. Céljuk, hogy minél többen kapjanak kedvet a mozgáshoz és az egészséges életmódhoz. Az elmúlt években összesen 1525 település vett részt a vetélkedésben.

Kaposváron és az országban is egyedülálló tavaly indult rendezvény. Így nem véletlen, hogy a Kihívás Napjához kapcsolódóan az idén is meghirdették a 24 órás szpinning maratont a somogyi megyeszékhelyen. A programot szpinning diszkó zárja majd.

A megyei kosárlabda szövetség sem tétlenkedik: szerdán 14 órától négy korcsoportban hirdet versenyt a vállalkozó kedvű sportembereknek.

Az érdeklődők még a válogatott Vojvoda Dáviddal is találkozhatnak a dobóversenyen. A viadalra kedden délig lehet nevezni több helyen, további részletek a szövetség honlapján.

Címkék: kihívás napja, dobóverseny, spinning, megyei, kosárlabda, sport