A Magyar Tájfutó Szövetség kérésére regionális rangsoroló versenyt rendeztek Kaposváron az Európa-bajnokságra készülő ifjúsági válogatott számára.

- Kaposvár erre azért alkalmas, mert itt nem volt még nagy verseny, tehát a válogatott tagjai számára ez egy ismretlen terep. Ennek kapcsán, ha már versenyt rendezünk meghirdettük bárki más részére is az indulási lehetőséget - mondta a Somogy Megyei Tájfutó Szövetség titkára, ifj. dr. Pavlovics György.

- 1,7 kilométer lesz a táv. Egy olyan tíz-tizenöt percet remélek, de a tizenöt perc valószínűbb - mondta a Kaposvári Zöldpont Életmódklub sportolója, Magyar Zoltán.

A magyar ifjúsági válogatott szépszámú indulóval vett részt a megmérettetésen.

- Harmincnyolc versenyzővel érkeztünk, ez egy versenysorozat, a válogató verseny sorozata. Itt fog eldőlni, hogy a Franciaországi Eb-re ki fog kijutni - mondta a magyar ifjúsági tájfutó válogatott, szövetségi kapitány, Kovács Zoltán.

A fiúk távja 2,7 kilométer volt a válogató kategóriákban, míg a lányok 2400 métert futottak. Természetesen ez légvonalban értendő, a sok sikátor és kerülő miatt lényegesen hosszabb volt a pálya.

A leányok mezőnyében a budapesti Weiler Virágnak sikerült megfutnia az Eb-szintidőt.

- Nem voltak egyszerűek a pontok. Voltak útvonalválasztós pontok, és ez ritka a versenyeken. Nagyot nem hibáztam, úgyhogy viszonylag elégedett vagyok - mondta a Tabáni Spartacus SE sportolója, Weiler Virág.

A fiatal tehetség és rajta kívül még három-négy versenyző akár érmet is szerezhet a franciaországi Eb-n a szövetségi kapitány szerint. A kaposvári rangsorolón a somogyiak is jól teljesítettek. A taszáriak tíz alkalommal is a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állhattak. Rajtuk kívül a Munkácsy tájfutója, Magyar Zoltán, valamint a Honvéd iskola két fiatalja, Böröcz Botond és Böröcz Árpád örülhetett első helyezésnek.

Címkék: rangsoroló, érmek, regionális, tájfutás, verseny, sport