A házigazdák ezen kívül még négy második és három harmadik helynek örülhettek.

Kaposvár adott otthont a hétvégén az autómodellezők magyar nagydíjának, amely a magyar bajnoki versenysorozat első és második fordulója is volt egyben. A házigazda Textiles Modellező Klub indulóin kívül Gyöngyösről, Pécsről és Zalaegerszegről is érkeztek résztvevők.

- Tulajdonképpen az elvárt eredmények születtek eddig, és reménykedünk, hogy talán sikerül néhány dobogót is elérnünk. Sőt, még a dobogó legfelsőbb fokára is szeretnénk majd a verseny folyamán feljutni - mondta a Kaposvári Textiles Modellező Klub versenyzője, Bogdán Endre.

- Készítem fel az autót az első startra, hogy minél jobban sikerüljön. Meg kell majd tankolni, ugye akkumulátort már összeraktam, illetve össze kell rakni a tetővel, rá kell csavarozni - mondta a Kaposvári Textiles Modellező Klub versenyzője, Tamasóczki Tamás.

Miután minden a helyére került, Tamasóczki Tamás útjára engedte a szélvészgyors járművet, amely a másfél köbcentis kategóriában meg sem állt a második helyig.
Üde színfoltja volt a versenynek Dobrocsi Gábor. Az Eb-bronzérmes autómodellező Gyöngyösről érkezett, és a két és fél köbcentis kategóriában meg is nyerte a viadalt.

- Én ezt a sportot közel húsz éve csinálom, saját motorokat is építek. Sikerült a tavalyi évben 272 km/h-es sebességgel egy új magyar rekordot is, ez a világ hatodik legjobb eredménye volt a tavalyi évben - mondta a Gyöngyösi Modellező Klub versenyzője, Dobroncsi Gábor.

Az igazi csattanó azonban még csak ezután következett.

- Szeretném megjavítani az eddigi legjobb eredményemet, nagyon remélem, hogy semmi akadály nem jön közbe - ugye ez technika sport - és a tervem megvalósulhat - tette hozzá Bogdán Endre.

A sportág örökös bajnoka saját, öt évvel ezelőtt felállított országos rekordját döntötte meg a királykategóriában. Az új csúcs - ami a nemzetközi mezőnyben is figyelemreméltó - 328,662 km/h. Bogdán Endre egyébként a két és fél köbcentis kategóriában is eredményes volt, amelyben a második helyen végzett. A kaposváriak közül a három és fél, illetve az öt köbcentisek között Bihari Henrietta és Pásztor József is szerzett még egy-egy második helyet, Abadi Attila és Dusa András pedig harmadikként zárta a viadalt saját versenyszámában.

Címkék: autómodell, Kaposvári Textiles Modellező Klub, pályacsúcs, verseny, Kaposvár, sport