Nem mindennapi élményekkel gazdagodtak a kaposvári kosárlabda utánpótlás tagjai Olaszországban. Az Eurocamp 2012 elnevezésű nagy nemzetközi tornán száz csapat vett részt, és a csapatok egy nap alatt 43 mérkőzést játszottak le a 13 fedett pályán. A somogyiak ilyen rendszerű tornán korábban még soha nem léptek pályára. Ennek ellenére a 15 együttest felvonultató  U17-es korcsoportban egészen a döntőig menetelt a KKK.

- Jól sikerült. A döntőben összekerültünk egy jó csapattal, tőlük kikaptunk. Nem játszottunk jól, nyerhettünk volna - mondta Papp Péter.

A fiúkat egy milánói csapat verte meg a fináléban 64:50 arányban. Az U15-ös társaság 27 együttes közül az ötödik helyen végzett, és csak a negyeddöntőben kapott ki a későbbi győztestől.

- Szállás jó volt, a pálya volt érdekes. Volt, ahol fa palánk volt, ahol játszottuk a döntőt, ott normális viszonyok voltak - tette hozzá Papp Péter.

A KKK utánpótlása itthon is megállta a helyét: bejutott az U18-as bajnokság országos nyolcas döntőjébe, ahol a hetedik helyet szerezte meg. A fiúk már hosszú évek óta pattogtatják együtt a labdát.

Benke Szilárd elmondta: - Kicsi korunk óta, hat-hét éves korunk óta játszunk együtt, egy-két ember jött, aki beépült azóta a csapatba. -

A kaposvári küldöttség a hely nevezetességeivel is megismerkedett. A bátrabbak fürödtek is, és pihenésre, közösség-építésre is jutott idő Olaszországban.

Címkék: olaszország, kkk, kosárlabda, sport, kaposvár