A két fiatal egymást segíti az edzéseken, és edzőjük szerint jól tudnak együtt dolgozni.

A 18 esztendős Kovács Bence már kivívta a junior Európa-bajnoki részvétel jogát, legutóbb pedig Pozsonyban szerepelt nagyszerűen egy nemzetközi viadalon.

- Ötvenöt kg-ban versenyeztem, és nyertem. Két mérkőzésem volt, egy osztrákkal és egy szlovákal, nem volt egyszerű, de sikerült nyernem. És ez jó erőfelmérő volt az EB előtt - mondta a Kaposvári Nehézatlétikai SE sportolója, Kovács Bence.

Bence a hétvégén Romániában lép újra szőnyegre a válogatott tagjaként. A 15 éves Kovács Márk sem szeretne lemaradni bátyja mögött: legutóbb a diákolimpián állhatott fel a dobogó tetejére.

- Fontos verseny volt, a diákolimpián utolsó éves voltam serdülőben. első lettem, négy ellenfelet győztem le - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola sportolója, Kovács Márk.

A két Kovács edzésmunkája és eddig elért sok szép eredménye példa lehet másoknak is.

- Két igen tehetséges versenyzőről van szó. Mindketten bizonyítottak már a hazai mezőmyben, Bence pedig a nemzetközi mezőynben is, hogy mie képes. Ez egyedül a családnak nehézség, mert két ilyen szintű versnyző versenyeztetésének nem kis anyagi vonzata van, és ez nem kis teher az egyesületnek sem - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

Az edző hozzátette: a két fiatal jól dolgozik együtt, nem riválisai egymásnak. És ez nem csak a három év korkülönbség miatt van így.

Címkék: Kovács Bence, Kovács Márk, érmek, bírkózás, utánpótlás, sport