Újra itthon a Táncsicsos fiúk. A csapat páratlan sikert ért el az amatőr diákolimpia országos döntőjében.

- Úgy álltunk neki, hogy jó lenne egy dobogós helyezés. A selejtezőn veretlenül mentünk át, a döntőben az első nap még döcögött a játék, de meccsről meccsre egyre jobbak voltunk. A döntőre kijött a tudásunk, és szerencsére simán nyertünk - mesélte a Táncsics Mihály Gimnázium játékosa, Ujlaki Áron.

A viadalon a megyei bajnokok vettek részt.

- Ez abban más, hogy nincsen igazolt játékos, mindenki más sportágat űz. Van kosaras, pingpongos, jégkorongos... - tette hozzá Ujlaki Áron.

Áron, aki korábban kosárlabdázott, a döntőben csapata legjobbja lett és különdíjat is kapott. A fiúk a döntőben a házigazda debrecenieket verték meg 2-0-ra.

- Úgy érezzük, sokkal összeszokottabbak voltunk a többieknél, mert négy éve együtt játszunk. A győzelemért mentünk, a négy éves munka meghozta a gyümölcsét. A csoportkörben megkaptuk a legjobbakat, de jobbnak minősültünk náluk - összesített Gyurákovics Martin.

Gaál Csilla tanítványai jól érezték magukat a háromnapos tornán.

- Nagy ünneplést nem tartottunk, mert másnap kellett jönni az iskolnba. A pezsgőt megkóstoltuk a kupából, és jó hangulatban telt a hazaút Debrecenből - tette hozzá Gyurákovics,

Annál is inkább, mert a Táncsics leány csapata is részt vett a döntőn, ahol végül a hatodik helyet szerezte meg. Az együttes tagjai közül Balatincz Laura kapott különdíjat.

Címkék: leány, táncsics, csapat, kupa, röplabda, sport