Ezzel a jelszóval vágtak neki a résztvevők az Ötpróba London 2012 versenysorozat újabb fordulójának. Volt, aki már a rajt helyszínére is futva érkezett. A  kaposvári Jégcsarnoktól indulva csaknem százan próbálták ki tudásukat.

- Picit borongós ma az időjárás, meg fog látszani ez a versenyzők létszámán, de aki szeretne egy igazán jót mozogni, ő el fog jönni, és nem fogja befolyásolni az, hogy ma éppen csepereg egy picit - mondta a Zöldpont Életmód Klub titkára, Jónás Péter.

A próbázók három táv közül is választhattak előtt. A minipróba hét, a kispróba tizennégy, a nagypróba pedig huszonnyolc kilométer futásból állt. Utóbbi során kétszer kellett megtenni oda-vissza a Kaposvár-Deseda-Toponári szőlőhegy távot.

- Az utóbbi kettő és fél évben rendszeresen igyekszem résztvenni, igazából a hosszútávú futás 28 kilométer és a bicikli negyven kilométeres szakaszán - mondta a Fuszekli SE Kaposvár sportolója, Zieger Zsolt.
A Fuszekli SE versenyzője szerint a Zöldtusa versenysorozat kiváló felkészülés a közelgő országos félmaratonra.

- Tizedik alkalommal készülök a Nike Félmaratonra, és ott van egy kitűzött célom, 1 óra 30 perc, mivel tíz éve ugyanezzel az idővel értem a Nike Félmaratonon célba - tette hozzá Zieger Zsolt.

A Zöldpont Életmódklub hamarosan újabb kihívásokkal várja az érdeklődőket.

- Lesz még kerékpártúránk május hónapban, illetve a gyalogtúra és a kerékpár ismétlődik még az őszi időszakban, illetve idén nyáron lesz egy új vállalkozásunk, augusztus végefelé lesz egy betyármaraton, ez egy éjszakai gyalogtúra lesz - tette hozzá Jónás Péter.

Ezeken a rendezvényeken remélhetőleg az időjárás is kegyesebb lesz a résztvevőhöz, akik vélhetően már alig várják, hogy újra próbára tegyék magukat.

Címkék: Ötpróba London, Fuszekli SE, Zöldtusa, Életmódklub, Zöldpont, sport