Sárdi Attila évtizedekkel ezelőtt az atlétika több számában is sikereket ért el: 16 éves koráig magasugró volt, és több fedettpályás bajnokságot is nyert. Ezután tízpróbázóként válogatott kerettag lett. Felnőttként már nem versenyzett, el is távolodott a sporttól, aztán következett a nagy visszatérés.
- Talán 7-8 éve kicsit beleuntam a grafikai tervezésekbe, besokalltam, elvégeztem az edzőit, és aztán Misi kollégám azt mondta, hogy van egy lehetőség, hogy kipróbáljam. Elindult a picikkel való foglalkozás, és úgy gondoltam, hogy ha edző vagyok, ne csak mondjam, hanem mutassam is - mondja a MG Produkt Kaposvári AC versenyzője, Sárdi Attila.


Az első komoly eredményre sem kellett sokáig várni: a kaposvári sportember 2010 nyarán, a nyíregyházi szenior Európa-bajnokságon, a hármasugrók között az előkelő ötödik helyen végzett. Az előttünk álló hétvégén a világbajnokság következik a sorban, Finnországban. Sárdi Attila immár távolugróként próbál szerencsét. A döntőhöz hat métert kellene ugrani.


Sárdi Attila azt mondja: az ott teljesen kiszámíthatatlan, a hat méter és a 630 centi között a dobogó második és harmadik fokára jó lehet, az első le van foglalva.


A 47 éves sportember az elmúlt hónapokban minden délutánját az Arany úti sportcentrumban töltzötte, és és bízik benne, hogy a sok munka meghozza majd az újabb sikert.


Címkék: hónapok, távolugrás, Sárdi, sportember, Attila