A tervek szerint továbbra is a somogyiak végeznék az alapozó munkát, a legtehetségesebbek pedig a sportág egyik hazai fellegvárában fejlődhetnének még tovább.

Mágusok-sállal fogadták Kaposváron az egyik legismertebb magyar edzőt, Rátgéber Lászlót. A honi kosárlabdasport egyik legnagyobb alakja a pécsi női csapattal érte el nagy hazai és nemzetközi sikereit, majd Moszkvában és Isztambulban is letette a névjegyét. A kitűnő szakember Euroligát is nyert már, napjainkban pedig, amellett, hogy sikerrel pályázott a férfi válogatott szövetségi posztjára, a leány utánpótlást építi. Rátgéber László szerint napjainkban a tömegesítés, az edzőképzés és az infrastruktúra a legfontosabb tényező.

- A tömegesítést megpróbáljuk úgy, hogy rengeteg iskolába elmegyünk, képezzük az edzket, mecscekert szervezünk, hogy a gyerekek az iskola büszkeségei legyenek. Minden pénzkérdés, de a létesítménykérdés 90 százalékban az - mondta a Rátgéber Akadémia alapítója, Rátgéber László.

A pécsi szakember a kaposváriakkal együtt szeretné a jövőt építeni.

- Elsősorban női kosárlabdában gondolkodtunk az együttműködésben, mert nincs felmenő csapata a kaposváriaknak. Valójában ezt az egész régiót függetlenné kellene tenni, négy-öt régiót kelene felépíteni, és az MKOSZ indítaná be ezeket az akadémiákat. Ez még nem működik, nincs őgy kitalálva, ahogy kellene. Kaposváron sok gyerek van, szépéen dolgoznak ezen a szinten, és ezt szeretnénk egy magasabb lépcsőfokra hozni - tette hozzá Rátgéber László.

A kaposvári Mágusok Egyesület hét éve működik, és a klub eddigi munkájának elismerése, hogy a Rátgéber Akadémia felvette vele a kapcsolatot.

- Nincs kialkult álláspontunk. Első körben szeretnénk megőrizni a klub önállóságát. Az anyagi függetlenségünk a TAO-s pályázattal nagyot erősödött, sokkal jobbak a lehetőségek, mint évekkel ezelőtt voltak, a szakmai munka pedig jó irányba halad - mondta a Mágusok Egyesület Kaposvár elnöke, Csabai László.

Körmendiné Hajdú Gyöngyi és Schreck Katalin tanítványai napjainkban három korosztályban szerepelnek a bajnokságokban.

- Mi mindenképpen az alapozó munkát végezzük, már egy-két kislány kikerült a kezünk alól, mint Kis Virág és Benke Sára. Mindenképpen 16 éves korig tudnánk versenyeztetni a gyerekeket, és mivel Kaposváron sem anyagi, sem más lehetőség nincs, hogy ütőképes fenőtt csapat alakuljon, ez nsgy lehetőség, mert perspektívát ad a gyerekeknek - mondta a Mágusok Egyesület Kaposvár edzője-vezetőségi tagja, Körmendiné Hajdú Gyöngyi.

A tárgyalás végül eredményes volt: a két egyesület vezetői szóban megállapodtak a közös folytatásról, így Pécs és Kaposvár immár a leány kosárlabdáért is összefog a jövőben.

Címkék: Mágusok Egyesület, Rátgéber László, együttműködés, akadémia, kosárlabda, sport