A Pannon Lovas Akadémián megrendezett hagyományos, háromnapos évadnyitó viadal döntőjében, az Arany Kör záró fordulójában 140-145 centis akadályok vártak a résztvevőkre. Az erős mezőnyben több korábbi kaposvári győztes és jelenlegi válogatott sportoló is helyet kapott a fiatal, feltörekvő tehetségek mellett. Hamar kiderült, hogy nehéz pályát alakítottak ki a szakemberek: a 25 páros közül mindössze ketten tudták verőhiba nélkül zárni az első fordulót, de ők is kaptak egy-egy hibapontot az alapidő túllépése miatt.


A második fordulóba heten jutottak tovább, és itt már egymást érték a hibátlan produkciók. Az első hely sorsa a legvégén dőlt el a debreceni Tóth László és a szlovák Marián Stangel között. Végül az időeredmény döntött: a Pozsonyban élő Stangel csaknem öt másodperccel gyorsabb volt, így megérdemelten hódította el az első helyezést, és a vele járó Turi József vándorserleget.


- Jó formában érkeztünk a lovammal, és örülök, hogy már második alkalommal tudtam győzni ezen a rangos versenyen. Teljes volt a sikerünk, ugyanis a feleségem a negyedik helyen végzett – mondta a 41 esztendős Stangel.


- Négy hónapja vásároltam Isti nevű lovamat, éppen egy Kaposvár mellett élő tenyésztőtől, azt hiszem, jó vásárt csináltam – tette hozzá Tóth László, aki a legjobb magyar eredményt érte el.
A döntő legjobbjai között 10 ezer eurót osztottak szét.

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny. Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia.
Arany Kör, döntő Kaposvár Nagydíjáért, Turi József emlékverseny (25 induló): 1. Marián Stangel (szlovák, Magic Boy nevű lován) 49,38 másodperc (1 hibapont), 2. Tóth László (Toll ’96 Kft. Lovasklub, Isti) 54,11 (1), 3. Jakab Áron (román, 48,47 (4).

Címkék: folytatódott, mesterek, tornája, vasárnap, program, sport