Idén is igen népszerű volt a Víz Világnapja úszóverseny Kaposváron: tíz egyesület több mint száz utánpótlás sportolója szállt vízbe a városi fürdőben.

- Gyakorlatilag már nagyon sokadik, és a szokásosan meghívandó csapatok mind jelen vannak, akik most már egy újabb hagyományőrzés végett a megnyitókor meg szoktunk szólítani, és minden csapat egy úgymond ujjongással jelzi, hogy itt van, hogy egy kicsi életet vigyünk ebbe az egész úszósportba - mondta a SMÚSZ elnöke, Horváth Ákos.

Igazi csemegének ígérkezett a 200 méteres gyorsúszás döntője, amelynek végén az ötös pályán úszó, adorjános Stadler Csenge 2 perc 41 másodperces idővel, elsőként ért célba. 

Csenge klubtársa, Király Eszter ugyanebben a számban második lett, a Sportiskola ifjú tehetsége, a 2003-as születésű Harsányi Dorottya pedig a negyedik helyen zárt.

Természetesen érmek is jutottak szép számmal a Sportiskola növendékeinek. Ifjabb Kovács László és Csutorás József tanítványai a verseny legeredményesebb egyesületének bizonyultak öt arannyal, nyolc ezüsttel és hat bronzzal. Paluska Petra 100 m mellen és 200 m vegyesen is győzött, Dudás Dániel és Tomozi Zsófia 400 m gyorson lett első, míg Harsányi Mátyás 50 m gyorson diadalmaskodott. Az adorjánosok is kitettek magukért: négy aranyérmükön Pamuki Dávid és Stadler Csenge osztozott egyenlő arányban, emellett öt ezüstöt és két bronzot is szereztek. Somogyból Marcaliba és Siófokra is jutott egy-egy dobogós helyezés: Dudás Ádám második, Németh Nándor pedig harmadik lett.

Címkék: Semostyán, Király Eszter, uszás, uszonyos, Adorján, sport