A Bene Akadémia NB I-ben szereplő növendékei szoros mérkőzésen szenvedtek 3:2-es vereséget. A fehérváriak ezután az U16-os korosztályban is jobbnak bizonyultak a házigazdáknál.

Az élcsapatok ellen rendre nagy meccseket játszanak a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U18-as korosztályának futballistái. Az élvonalbeli bajnokságban szereplő alakulat a szezon során többek között a Győr és a Ferencváros gárdáját is legyőzte hazai pályán. Ezekhez a sikerekhez Bőzsöny János szerint százhúsz százalékos teljesítményt kellett nyújtaniuk a fiataloknak.

- Most is ez a helyzet, mert mérkőzés előtt a különbség nagy. Én remélem, hogy a pályán a mérkőzés alatt ez nem fog mutatkozni. A Videoton a második helyen van, mi a tizenkettediken, de ahogy a Ferencvárost az ősszel itt meg tudtuk verni, úgy a Videoton ellen is úgy lépünk föl, hogy mi nyerni szeretnénk - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U18 edzője, Bőzsöny János.

A Puskás Akadémia-Videoton együttese kezdte jobban a találkozót. A fehérváriak több helyzetet is kialakítottak, a 33. percben pedig a vezetést is megszerezték. Az egyenlítés nem váratott sokat magára, még a szünet előtt Szolomayer lőtt a vendégek kapujába. Kaposvári szempontból álomszerűen kezdőtt a második félidő, ugyanis Kovács Attila három perc elteltével előnyhöz juttatta a Rákóczit. A bajnokaspiráns azonban hamar egalizált és a hajrában - hatalmas küzdelmek árán - a győztes gólt is megszerezte. A két egyesület az U16-os korosztályban is összecsapott egymással.

- Nálunk lényegesen előrébb tartó csapattal fogunk játszani, hogyha a múlt heti erények a mai mérkőzésen is visszaköszönnek, akkor egy szoros mérkőzést játszhatunk - mondta a Kaposvári Rákóczi BFLA U16 edzője, Major Gábor.

Major Gábor ezerarcú csapata ezúttal nem tudott meglepetést okozni. Az első félidőben kettő, a másodikban nyolc góllal terhelték az aranyért küzdő fehérváriak a hazaiak kapuját. A 18. forduló után a Rákóczi U18-as korosztálya a 11., míg az U16-os a 13. helyről várhatja a szombathelyi Illés Akadémia elleni hétvégi bajnokit.

Címkék: Major Gábor, U18, utánpótlás, mérkőzés, Rákóczi, sport