Az NB I-be vágyó Pusztai-legénység a nagy rivális Kozármislenyt fektette két vállra, míg a fiatalabbak a Pápát győzték le.

A zöld-fehérek reggel kilenc órakor fogadták egyik nagy riválisukat a Cseri úti műfüves pályán, és hamar kiderült, hogy érdemes volt korán kelni ezen a napon. A kaposvári együttes már a 30. percben vezetést szerzett az U19-es rangadón, a szünet után pedig még újabb két alkalommal bevette a baranyai kaput. Kirchner 2, Garai 1 gólt szerzett a találkozón.

- Örülünk, mert tartottunk ettől a mérkőzéstől. Tizenegyest is hibáztunk, mégis három góllal nyertünk. A játékban is uraltuk a labdát, helyzeteket is dolgoztunk ki, stabilnak tűnt a csapat elől és hátul is. Jó volt ma a kispadon lenni - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es edzője, Pusztai László.

A fiúk jól tudták, hogy a mérkőzés kimenetele meghatározhatja a tavaszi folytatást is.

- Egész héten komolyan készültünk fejben is, sikerült a felkészülés, jól kezdtük az idényt, nyertünk három góllal, gratulálok a csapatnak - mondta a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U19-es játékosa, Horváth Árpád.

A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia legidősebb csapata tehát egy vetélytársat már legyőzött, így a tabella éléről várja az izgalmas folytatást.

- Akik ellen jól kell teljesíteni, az a Baja és a Szekszárd. Mindenki ellen szeretnénk jól szerepelni, a célunk az, hogy nyerjük meg a bajnokságot, majd az osztályozót is, hogy a Rákóczi U19 jusson vissza az NB I-be - tette hozzá Horváth Árpád.

A 18 és a 16 éves korosztály a felnőtt csapat jogán az NB I-ben szerepel, és szintén jól sikerült a bemutatkozás. A fiúk a Pápát látták vendégül, és kettős győzelem lett a párharc vége. Bőzsöny János legénysége 2-0-ra nyert Balása és Dobos góljával, Major Gábor 16 évesei pedig Fátyol korai találatával gyűrték le 1-0-ra a Veszprém megyeieket.

Címkék: négy korosztály, rangadó, Bőzsöny János, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, győzelem, sport