Szederkényiék a nagy rivális Zalaegerszeg gárdáját is le tudták győzni 3:1 arányban.

Évek óta hagyomány már, hogy összemérik egymással tudásukat a dunántúli városok fallabda csapatai. A kaposváriak idén is jól teljesítenek a hat együttest felölelő sorozatban.

- A kaposvári csapat - mivel ugye ez a harmadik forduló - az első forduló, ami Szombathelyen volt, azt megnyertük. A soproniban sajnos ott harmadikak lettünk, most nyerésre állunk, remélem ez így is marad, és akkor vezetünk az összesítettben - mondta az XL-FittLesz Kaposvár játékos-edzője, Szerencsés József.

A 3. fordulóban a somogyi megyeszékhely látta vendégül a szombathelyi, a zalaegerszegi, a nagykanizsai, a pécsi és a soproni együttest.  

- Most sajnos elég foghíjas csapattal tudtunk eljönni, úgyhogy jelen pillanatban egy döntetlenünk és egy vereségünk van. Nem tudom, a továbbit pedig meglátjuk - mondta a Mega Fitnesz Club Sopron együtteséből Kocsó Mihály.

Kaposvári színekben bontogatja szárnyait egy válogatott fallabdázó is. Szederkényi Dániel többek között azt is elárulta nekünk, hogyan tudta magát beverekdni az U15-ös nemzeti csapat keretébe.

- Kemény munkával, nagyon sokat eddzek, hetente tíz órát vagyok pályán reggel és délután. Tavaly az U15-ös válogatott a második helyet szerezte meg európai szinten. Nagyon jó eredmény, most azért harcolok, hogy idén én is kijussak az EB-re - mondta az XL-FittLesz Kaposvár játékosa, Szederkényi Dániel.

Szederkényi a kaposvári tornán is megcsillogtatta tudását. A 15 éves fiatalember vezérletével az XL-FittLesz csapata az összes ellenfelét megverte a viadalon, köztük a nagy rivális zalaegerszegieket is 3:1 arányban. A 3. forduló után így 34-34 ponttal holtverseny alakult ki az élen a somogyiak és a zalaiak között. A következő fordulót március 18-án Nagykanizsán rendezik.

Címkék: XL-FittLesz, Dunántúli városok bajnoksága, fallabda, bajnokság, sport, Kaposvár