Újabb kulcsfontosságú mérkőzés vár a kaposvári vízilabdásokra. Az élvonalbeli bajnokság 11. helyén álló KVK az ugyancsak a bennmaradásért küzdő BVSC-t látja vendégül. A hazaiak játékos-edzője képesnek tartja csapatát arra, hogy legyőzze a nagymúltú fővárosi együttest.  

- Természetesen le lehet, tehát ők egyénileg egyáltalán nem jobb játékosokból állnak. Annyi előnyük van, hogy évek óta együtt játszanak. Nyilván jobban össze vannak szokva, mint mi. Rutinosabbak ilyen szempontból - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub játékos-edzője, Bereczki Miklós.

A kaposváriak centere szerint a siker kulcsa a jó védekezés lehet.

- Fegyelmezett játék mindenképpen. A védekezésünk, ami legutóbb Pesten nem működött most azt újra össze kell rakni és onnantól kezdve elől pedig már meglátjuk mi lesz. Ne kapjunk egy gólt se, egyet meg találunk elől - mondta a Kaposvári Vízilabda Klub játékosa Maár Róbert.

Maár Róbert hosszú évek óta játszik Kaposváron. A center az OB I-ben is megállja a helyét. Úgy véli, hogy ezen a szinten már nem elég csak keménynek lenni.

- Sokkal keményebb. Képzettebbek a védők. Azt mondom, hogy a másodosztályban fizikailag hasonló szinten, tehát ugyanúgy le tudják tépni az embert, itt viszont már ésszel is játszanak a védők. Sokkal jobb a lábtempó, fizikailag sokkal jobban fel kell készülni - tette hozzá Maár Róbert.

A kaposváriak mellett szól, hogy hazai környezetben a riválisok ellen még nem kaptak ki a bajnokság során, sőt a Szentest és az OSC-t is le tudták győzni. Amennyiben a KVK legyőzi a 9. helyen álló BVSC-t, úgy pontszámban is beéri a fővárosi együttest.

Címkék: kaposvári városi fürdő, BVSC, KVK, vízilabda, mérkőzés, sport