Hazatért Horvátországból a Rákóczi futballcsapata. A kaposváriak nyolc napot töltöttek Pulában, és a programban három hasznos előkészületi találkozó is szerepelt. Sisa Tibor vezetőedző szerint a tábor elérte célját, és az együttes tagjai már jó állapotban, motiváltan várják az első tétmérkőzéseket. A tréner szerint a védelembe és a támadósorba elkelne még egy kis erősítés.

Hamar visszazökkent a hazai valóságba a Rákóczi futballcsapata: a szakmai stáb csütörtökön délelőtt már újra műfüvön vezényelt edzést a társaságnak. Az elmúlt nyolc napban kedvezőbbek voltak a körülmények.

- Csapatösszetartás szinten maximálisan tökéletes volt az edzőtábor. Az elején nem volt szerencsénk az időjárással, nagy szél volt, hűvös volt, a végére az idő is megjavult. A körülmények kedvezőek voltak, és inkább ott edzettünk, mint itthon a nagy hóban - mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Graszl Károly.

A csapat három edzőmérkőzést játszott Horvátországban: egyet megnyert, kettő pedig döntetlennel ért véget.

- Hasznos volt, bár volt, hogy nem azt az ellenfelet kaptuk, akit szerettünk volna. Tudni kell, hogy a legtöbb nagycsapat Ciprus vagy Törökország felé veszi az irányt, de itt is voltak elsőligás csapatok. Hasznos és jó dolog volt. A felkészültségi állapot, aki végigedzette az elmúlt időszakot, nagyon jó állapotban van, látszik, érződik és a felmérések is ezt mutatják. Akiknek vannak lemaradásaik, bízom benne, hogy hamar behozzák, és majd meglátjuk, hogyan lehet ezt a legjobban és a leggyorsabban szinkronba hozni - mondta a Kaposvári Rákóczi FC vezetőedzője, Sisa Tibor.

A játékosok is úgy érzik, hogy egyre jobb a formájuk.

- Látszott a játékunkban, igaz nem mindig engedte a pálya, hogy azt a minőségi, gyors játékot játszottuk, amit szerettünk volna. A csapatban már megvan az erő és az elképzelés, és reméljük, ezt majd a pályára is át tudjuk vinni - mondta a Kaposvári Rákóczi FC játékosa, Graszl Károly.

A játékoskeretben ezúttal nem volt akkora mozgás, mint korábban. Az érkezési oldalon viszont eddig csak a szlovák Sedlak és a ghánai Addo szerepel, távozóból viszont ezúttal is akadt bőven. A házi gólkirály Perics és a tehetséges középpályás, Kulcsár pénzért kelt el.

Sisa Tibor hozzátette: nevelő klub vagyunk, ezt tudjuk, én nevelőedzőnek tartom magamat. Jó, hogy elviszik, mert értékelik azt a munkát, amit elvégzünk. Örülnénk, ha maradnának, de ezt tudomásul kell venni, mert valószínűleg csak így tudjuk a többi játékos lehetőségeit biztosítani. Örülnék neki, ha a támadósorba és a védelembe tudnánk igazolni egy játékost.

Az együttes szombaton 13 órától, az NB III-as Dombóvár ellen tartja a tétmérkőzések előtti főpróbáját, az összecsapást a tervek szerint a Cseri úti műfüves pályán játsszák majd.

A jövő szerdán 13 órakor, a Pápa ellen már Ligakupa-negyeddöntő vár a társaságra, szombaton 14 órától pedig a Debrecen ellen a Magyar Kupa negyeddöntő első felvonása következik.

Mindkét találkozót hazai környezetben, várhatóan a stadionban vívja meg a Sisa-legénység.

Címkék: hazai mérkőzés, tétmérkőzés, műfüves, Rákóczi, labdarúgás, sport