A Tüskevár és a Henger ugyancsak győzelemmel kezdte meg a pontvadászat második szakaszát.

Potyogtak a kosarak a somogyi kosárlabda-bajnokság rájátszásának első fordulójában. Az alapszakasz első hat helyezettje az első helyért küzd tovább, és a nap rangadóját ezúttal a Mágusok és a Zrínyi együttese vívta.

- Az alapszakasz jól indult, az első felét veretlenül zártuk, a második felében becsúszott két vereség a két riválistól. Úgy érzem, a rájátszásban ezeken kell javítani, hogy győzelemre tudjunk játszani - mondta a Kaposplast Mágusok KK játékosa, Fodor Dénes.

-Abszolút mértékben elégedettek vagyunk, csak egy verség csúszott be, a Tüskevár ellen, ami talán bele is fért. Nekik is volt egy nem számolt vereségük. A rájátszásban minden meccset meg kell nyernünk, és bajnokok leszünk - mondta a Zrínyi KE játékosa, Ötvös Richárd.

Az alapszakaszban a Zrínyi 65:57 arányban nyert a Mágusok ellen.

Fodor Dénes hozzátette, hogy a múltkor is arra próbáltam célozni, hogy a palánk alatti játékkal kellene nyernünk, nem sikerült. Most ismét ezt tudom mondani, és türelmesebben kell játszanunk talán.

Az újonccsapat játékosai most is bizakodtak a kezdés előtt.

A Zrínyi ugyanis ezúttal 65:61 arányban nyert nagy riválisa ellen. A zöldmezesek jól kezdtek: nyolc ponttal hozták az első negyedet, a nagyszünetben pedig 31-26-ra vezettek. A harmadik tízpercben a Mágusok volt a jobb egy ponttal, a záró etap pedig döntetlen eredményt hozott. A győztes csapatban Csabai 18, Bakondi 14, Kovács pedig 12 pontot szerzett, a túloldalon Hernesz 15, Horváth pedig 12 pontot gyűjtött. A rájátszás szombaton 10 óra 30 perctől folytatódik a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában, újabb rangadókkal.  

Címkék: megyei kosár, Kaposplast Mágusok, újonc, Zrínyi, mérkőzés, sport