Rövid időn belül harmadszor csap össze egymással a kaposvári és a pécsi férfi kosárlabdacsapat. A KKK kellemes emlékekkel várja a mérkőzést, hiszen a közelmúltban kétszer is megverte riválisát. Igaz, az Magyar Kupa-párharc volt, és a baranyai gárda nem a legjobb összeállításában szerepelt.

- Nehezebb lesz, mint a kupa, mert ott két játékosuk is hiányzott. Csirics, a legponterősebb játékosuk is hiányzott. Nyerni megyünk Pécsre, a nyolc közé jutáshoz meg kell verni őket mindenképpen - mondja Lekli József a Kaposvári KK-tól.

A két csapat legutóbbi három tétmérkőzését egyaránt a somogyiak nyerték, előbb kettő, aztán kétszer is öt-öt ponttal. Egyik oldal sem számít tehát sima meccsre.

- Úgy gondolom, nagy a rivalizálás a két csapat között. Mindig szoros és kemény meccseket játszottunk velük, most is erre számítok. Nehéz lesz, de úgy gondolom, kötelező a győzelem -mondja Kiss Kornél Kaposvári KK játékosa.

Hozzátette: úgy gondolja, magas poszton erősebbek, és hosszabb a paduk, ez mindenképpen előnyükre lehet a mérkőzésen.

A kaposváriak a bajnokság legutóbbi fordulójában nagy zakót kaptak Kecskeméten, de azt mondják, már megemésztették a 45 pontos vereséget.


- Kisiklás volt, egy igen nagy kisiklás. Mindenki rossz napot fogott ki. Becsúszik egy ilyen egy évben, túltettük magunkat rajta, dolgozunk, hogy többet ez ne fordulhasson elő - mondja Lekli József.


A Pécs a hetedik, a KKK a nyolcadik helyről várja a rangadót, és amelyik csapat nyer, lépéselőnybe kerül a felsőházi rájátszásért menő csatában. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a pécsi városi sportcsarnokban, a kapos.hu internetes portálon online közvetítésben számolunk be a fejleményekről.

Címkék: dél-dunántúli, készül, rangadó, KKK, Pécs, sport