Azt mondják a szakemberek, hogy már 5-6 éves korban érdemes elkezdeni jégkorongozni, de akadnak olyanok is, akik már három évesen megismerkedtek a sportággal. A kaposvári jégcsarnokban ma már egymást érik az edzések: a Hoki Club SE színeiben újra sokan kergetik a pakkot.
- A legkisebbek, akik teljesen újak, harmincan vannak, a felsőbb korosztályban is sikerült visszacsábítani a gyerekeket. Ki tudunk állni a mérkőzésen, de vannak, akiknek fel kell játszaniuk az eggyel magasabb korosztályba - mondja a  Kaposvár Hoki Club SE edzője, Veress Csaba.
És hogy miért érdemes a jégkorongot választania egy kaposvári fiatalnak?
- Belecsöppen a 21. század leggyorsabb csapatsportágába, és fegyelmet tanul, kitartást tanul, és a sport minden olyan részét, amivel az életben is előrébb jut - tette hozzá az edző.
A legkisebbeknek heti három alkalommal tartanak edzést, a nagyobbak pedig, akik már bajnokságban szerepelnek, heti öt tréninget dolgoznak végig.
- Körülbelül három éve jégkorongozok. Nagyon tetszik, nagyon szeretem, mert kikapcsol, jó erőnlétem lesz tőle, és egészséges a sportolás - mondja Lőczi Árpád a Kaposvár Hoki Club SE-től.
A valóban mozgalmas edzéseken a korcsolyázáson kívül korongos feladatok, játék és még más egyéb gyakorlatok kapnak helyet. A gyerekek jól elfáradnak a végére.
A Kaposvár Hoki Club SE versenyzője, Pavlin Benedek azt mondja: gyakorolnia kellene a fékezést, és gyorsan menni.
A barátaimmal játszunk, és jól lehet korcsolyázni.
A fiatalok hosszú távra terveznek ebben az egyesületben.
- Én szeretném, ha Kaposváron folytatni, hogy legyen egy jó csapat, és szeretném, hogy egy nagyon jó jégkorongos legyen belőlem - mondja Lőczi Árpád.
A kaposvári jégkorongot tavaly ősszel helyezték új alapokra, és a legkisebbek is hétről hétre sikerélményekkel gazgadodnak a jégen.



Címkék: barátaim, játszunk, a kicsik, jégen, hoki, sport