A somogyi lányok a Miskolc elleni, pénteki, bravúros 3-2-es győzelem után egyik közvetlen riválisuk otthonában léptek pályára. A találkozónak már nem volt tétje, ugyanis a 21. játéknap eredményei úgy alakultak, hogy még a 3-0-ás siker sem lett volna elegendő a bravúrhoz: ahhoz, hogy a BITT megelőzze legnagyobb vetélytársát, és bejusson a felsőházi rájátszásba.

A szezon közben alaposan megerősödött TFSE-KRA együttese magabiztosan nyerte az első játszmát, a második szett viszont szoros, izgalmas küzdelmet hozott. A kaposváriak végig jól tartották magukat, és csak a ráadásban vesztették el a csatát 26:24 arányban. A BITT játékosai a térfélcsere után is mindent megtettek azért, hogy megnehezítsék a fővárosiak dolgát, és végül 21 pontig jutottak.

A TFSE visszavágott az őszi, kaposvári vereségért, és bebiztosította a helyét a felsőházi rájátszásban. A BITT Kaposvári Egyetem a folytatásban a 9-13. helyekért küzdhet majd.

 

TFSE-KRA - BITT KNRC Kaposvári Egyetem 3:0 (17, 24, 21)

Budapest, 100 néző.

Kaposvár: Horváth Zs., Horváth P., Harmath Zs., Pintér Zs., Kovács K., Győrbíró. Csere: Schrauff (libero). Vezetőedző: Pálfy Marianna.

 

Címkék: vereséggel, alapszakaszt, zárta, bitt, játék, röplabda, sport