Az „Év sportolója” választásnak szép hagyományai vannak Somogyban. A választás és a díjazás mai formáinak alapjai a ’80-as évek közepén alakultak ki, az idei választás huszonhatodik volt a sorban.
A „Somogy megye 2011. évi legjobb sportolója versengésben, utánpótlás csapat kategóriában a második helyet érte el az 1. MCM-Diamant fiú együttese. A díjat Horváth Éva, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. ügyvezetője és  Gergye Roland, a csapat játékosa vette át. A csapat a Magyar Junior Bajnokságban és az NB II-es bajnokságban is az első helyen végzett.


A csapat tagjai: Bozóki Bence, Deák Márk, Gelencsér Samu, Gergye Roland, Hegedűs Balázs, Herzsenáth Máté, Kaszap Tamás, Kiss Marcell, Lesznyik Károly, Magyar Bálint, Szabó Alpár, Vajda Tamás, Vidák Ábris, Zsalakovics Máté. Edző: Varga Péter.


Az utánpótlás fiú kategóriában Gergye Roland a második helyet szerezte meg. A fiatal játékos csapatával megnyerte a Magyar Junior Bajnokságot, és második lett az Országos Ifjúsági Kupában. Az „Év legjobb utánpótlás korú fiú röplabdázójának” választották. A felnőtt csapattal magyar bajnok és kupagyőztes, valamint a Közép-Európa liga hetedik helyezettje lett.


A felnőtt csapat kategóriában a Majthényi Szabolcs, Domokos András világbajnok vitorlázó repülő hollandi páros mögött a második helyet ért el a Fino Kaposvár felnőtt együttese. A díjat Dr. Borbély Csaba, az egyesület elnökségi tagja és Nagy József, a csapat játékosa vette át. A Fino az elmúlt bajnoki évben a Magyar Bajnokságban és a Magyar Kupában is az első helyen végzett. A csapat ezzel tizennegyedik kupagyőzelmét és tizenharmadik magyar bajnoki elsőségét ünnepelhette. Az együttes a Közép-európai Ligában a hetedik helyen zárt 2011-ben.


A csapat tagjai: Bagics Balázs, Csoma Krisztián, Deák Márk, Dömötör Lajos, Gelencsér Samu, Gergye Roland, Hoboth Ákos, Kaszap Tamás, ifj. Laszczik Iván, Lesznyik Károly, Magyar Bálint, Nagy József, Németh Ferenc, ifj. Sulcz Istán, Szabó Alpár. Vezetőedző Kántor Sándor, edző Horváth Dániel.

Címkék: tagjai, csapt, három kategóriában, díj, Fino, sport