Szebbnél-szebb kosarakat szerezve nyitotta a Komló elleni mérkőzését a kaposvári Gyakorló DSE leány csapata. A házigazdák már félidőben több mint 40 ponttal vezettek.


- Szerintem jó az irányítónk, a Deák Zsuzsi. Próbáljuk centerposzton is odatenni magunkat, mert ugye kihasználjuk, hogy magasabbak vagyunk, mint az ellenfél - mondja a kaposvári Gyakorló DSE játékosa, Berecz Anett. Hozzátette: reméli, hogy mindkettő meccset megnyerjük. Eddig csak nyertes meccseink vannak, úgyhogy szeretnénk ezt a tornát is megnyerni.

A Gyakorló DSE-nek ebben a szezonban ez már a negyedik regionális tornája volt. A kaposváriak a Komló mellett a Pakssal is rendszeresen összemérik tudásukat. A lányok eddig a három tornából kettőt megnyertek.- Annyiban új kezdeményezés, hogy eddig az NB II az bajnokság rendszerben ment, idén mivel kevesebb csapat jelentkezett NB II-be, illetve a nagyrésze NB I/B-be úgymond fölment, ezért tornarendszerben oldjuk meg a női NB II-t, a regionális NB II-t - mondja a kaposvári Gyakorló DSE edzője, Dross Zoltán. 
Egy kicsit sajnálom így utólag, jobban jártunk volna, ha NB I/B-be nevezünk. A lányok - mint az eredmény is mutatja - NB I/B-s szinten játszanak - tette hozzá az edző.


- Eddig ebben a szezonban egyszer sem sikerült őket legyőznünk. A legkisebb különbség is kétszámjegyű volt, úgyhogy remélem, hogy ők szépen fognak szerepelni a következő évben is, hogyha esetlen feljebb lépnek - mondja a Komlói BSK edzője, Czukor János.
A Gyakorló DSE valóban remek játékkal rukkolt ki a kaposvári tornán, hisz a komlóiak 107-38-as legyőzése mellett a paksiakat is könnyedén, 96-57-re verték. A megmérettetés során a házigazdák csapatának legeredményesebb játékosa Orbán Johanna volt, aki a Komlónak 24, a Paksnak pedig 33 pontot szórt.

Címkék: Komló, sem, egyszer, győzni, meccs, kosárlabda, sport