Kangyal Balázs szerint az a legfontosabb, hogy minél több kisgyereket megnyerjenek a sportágnak, akik később akár az OB I-ig is eljuthatnak a csapat színeiben.

Az ősszel új alapokra helyezték a jégkorongsportot a somogyi megyeszékhelyen. Október elseje óta a Kaposvári Hoki Club Sportegyesület keretein belül dolgozik az utánpótlás, több korosztályban. A mennyiség és a minőség egyaránt fontos, és neves szakemberek segítenek abban, hogy a gyerekek folyamatosan fejlődjenek. A kaposváriak új vezetőedzője, Süveges Ödön korábban a Dunaferr csapatában is játszott.

"Az eddigi tapasztalatok nagyon jók, jól lehet dolgozni a gyerekekkel, beálltak a sorba. Jó hely Kaposvár, Török Tamás csábított el ide Dunaújvárosból" - mondta a Kaposvár Hoki Club SE vezetőedzője, Süveges Ödön.

A kölyök csapat lelkes és tehetséges fiatalokból áll, akik a B csoport  középmezőnyében foglalnak helyet a korosztályos bajnokságban. "Ebben a korosztályban azért van cél, szeretnénk a rájátszásban minél jobb helyen végezni. Jó lenne, ha a gyerekek saját magukon is éreznék, milyen a győzni akarás" - tette hozzá az edző.

jégkorong0224.jpg


A szakember hozzátette: a serdülő, az előkészítő, a mini és a szupermini korcsoport tagjai egyaránt szorgalmasan dolgoznak a jégen.

A korábbi 237-szeres magyar válogatott sztár, Kangyal Balázs egy fővárosi klub szakmai igazgatójaként segíti a somogyiakat. "Ha ezen az úton megyünk tovább, minden rendben lesz. Húsz gyerekkel kezdünk, most már négy korosztályban van csapat nyolcban gyerekkel. Arra kell fókuszálni, hogy minél több kisgyereket megnyerjünk a sportágnak, és megmaradjanak. Legyen egy új nemzedék, amelyik itt nő fel, és akár itt játszhat majd OB I-es mérkőzést" - mondta a felkészülésről a MAC szakmai igazgatója, Kangyal Balázs.

Kangyal Balázs fő célja, hogy minél jobb legyen a jégkorongélet Kaposváron. "OB I-es csapatot csinálni pénz kérdése. Jobb, ha vannak helyi kötődésű játékosok, de összességében bárhol bármit meg lehet csinálni. Ez az egyik útja, hogy komoly csapatot csinálunk. A rögös út, hogy kinevelni egy korosztályt. Ez nem egyszerű, de el lehet kezdeni" - tette hozzá a szakember.

A korábbi klasszis játékos elárulta: a fővárosban 260 gyerekkel dolgozik  rendszeresen, ő pedig ma már csak az öregfiúk között terelgeti a pakkot.

Címkék: hoki, jégkorong, somogy, kaposvár, sport