Újabb eredményes éven vannak túl a Crystal SC ritmikus gimnasztikázói. A kaposvári egyesület a kategória-váltással is hamar megbirkózott, és több versenyen dobogós helyezésekkel gazdagodott.

- Idén átmentünk az A-kategóriába, ez a legerősebb kategória. Nagyon sok szerrel kell indulni, tehát mindegyik gyereknek négy szerrel, tehát tíz éves gyerek is szabad kötél, karika, labdával indult minden versenyen - mondta a Crystal SC Kaposvár edzője, Békési Zsanett.

Kitti hamar felvette a ritmust az A-kategóriások között, hiszen remek eredményeket ért el az év során.

- Nekem igazából a legjobban a labda és a karika megy, de a buzogánnyal sincsen nagyobb gondom. A vidékbajnokságon harmadik helyezést értem el az összes szerrel, s az országos diákolimpián pedig második helyezést értem el - mondta a Crystal SC sportolója, Kárpáti Kitti.

A Crystal SC fiatal tehetsége, Rácz Dorottya - társaival együtt - a pécsi Aranyszalag Kupán kápráztatta el a zsűrit.

- Nagyon jó eredményeket értünk el, többségben fenn vagyunk a dobogó legfelső fokán. Legutóbb egy aranyszalag kupa volt, ott mindenki első lett - mondta a Crystal SC sportolója, Rácz Dorottya.

A lányok teljesítményével természetesen az edzőjük is elégedett volt.

Békési Zsanett hozzátette, hogy a legfontosabb versenyeik az országos bajnokság volt, ott másodikak lettek csapatban, juniorban. Megyei diákolimpián is első, második, harmadik helyeket szereztek meg és országos diákolimpián is jól szerepeltek.

A kaposvári Látványsport-fesztiválon is jól teljesítő crystalosokra az év során már nem vár több verseny. 2012-ben azonban újra porondra lépnek, és ígérik, hogy a jövőben is emlékezetes produkciókkal rukkolnak majd elő.

Címkék: Békési Zsanett, Crystal SC, eredményes, ritmikus gimnasztika, évértékelő, sport